Matematik

Hvad er "Sinusfælden"

27. maj 2008 af JoachimD (Slettet)
Jeg læste et indlæg, hvor der stod, at man bør benytte sig af cosinusrelationerne, hvis man både kan benytte cosinus- og sinusrelationerne, eftersom at man da undgik at støde på "sinusfælden".

Er der nogen, der kan forklare mig, hvad "sinusfælden" er?

Med venlig hilsen

Og på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af Isomorphician

at sin (v) og sin (180-v) giver det samme resultat

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af Matkaj

Når du skal finde vinkler med sinus relationen er du nødt til at bruge sin^-1 (invsin), men den vil altid returnere en spids vinkel. Så hvis vinklen er v og stump, er det ikke v, men 180-v som er spids som du finder.
Dette problem er der ikke med cos^-1 (incos)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af 5 (Slettet)

det er noget med at man helst ikke skal bruge sinusrelationen til at beregne vinkler, men cosinus som udgangspunkt, da den vinkel du får, hvis du bruger sinus, kan være den den modsatte af den, du skal bruge, så hvis vinklen egentlig er spids på figuren, kan resultatet være en stump, og hvis du ikke lægger mærke til, at det er den spidse, du skal bruge, så får du fejl...

Svar #4
27. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

mange tak for svarene!

Svar #5
27. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

Forresten, kan godt være det bare er mig, der har hørt forkert - men er det ikke et eller andet med, at man kan kontrollere om man er "gået i fælden", ved at minuse resultatet med 180 grader, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2008 af mathon

sin(V) = sin(180-V) - hvornår V og hvornår 180-V, når makinen giver V?

retningsgivende - om end ikke en garanti
...over for en større side ligger en større vinkel og omvendt

men
ellers er en "tommelfingerregel"
vel:
1) vinkler beregnes ved brug af cos-relationen (da vinklen er entydigt bestemt)
2) sider beregnes ved brug af sin-relationen (da beregningen derved er lettest håndterbar)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2008 af mathon

makinen --> maskinen

Svar #8
28. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2009 af 215 (Slettet)

 har lige et spørgsmål

sin(V) = var for spidsvinklet trekanter

sin(180-v) = var stumpvinklet trekanter

ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2009 af Isomorphician

Jo.


Skriv et svar til: Hvad er "Sinusfælden"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.