Fysik

Frekvens

27. maj 2008 af JohnJohnJohn1 (Slettet)
Er der en der kan forklare mig hvad frekvens er?
jeg har læst et lille afsnit om det i min fysikbog 20 gange nu og forstår stadigvæk ikke noget af det..
håber der er en der kan hjælpe mig, på forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2008 af Lurch (Slettet)

frekvens er et mål for perioden af et eller andet periodisk fænomen. At noget er periodisk betyder at det er noget der sker igen og igen, med samme interval. Sekundviseren på et ur er periodisk, den rykker sig et hak hvert sekund. Døgnet er også periodisk, skifter hver 24. time.
Frekvens siger hvor mange gange fænomenet opstår per sekund. Dvs. frekvensen for sekundviseren 1, for den skifter 1 gang i sekundet. Frekvens angives i Hertz (Hz). Minutviseren på et ur rykker sig 60 gange i timen, dvs en gang hver 60. sekund, da der jo er 60 sekunder på et minut. Derfor rykker den viser sig med frekvensen 1/60 Hz.

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2008 af zgtaf (Slettet)

#1. Det er fuldstændig korrekt. Men jeg antager at #0 går i folkeskolen? Der betegnes frekvens, som antal gange vekselstrøm skifter retning i sekundet. I Danmark sker det 50 gange, hvorfor frekvensen i de danske stikkontakter er 50 hertz.

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2008 af mathon

frekvens = antal/tid

f = N/t
[f] = 1/s = s^(-1) = Hz

Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.