Kemi
stofmænge spørgesmål
28. maj 2008 af
anna85 (Slettet)
hej
Hvis jeg trækker om stofmængde til eksamen, er det nok med at fortælle om de her. og er det rigtig det, jeg har skrevet:
m=massen (g) antal g i en grudstof
n=stofmænge
M= molarmassen (g/mol) antal masse i en grundstof
find massen --> m= n * M
find stofmængde --> n = m/M
finde molarmassen: det finder man i periodisksystem under atommasse hvor man plusser dem sammen.
lige en spørgesmål hvis censoren spørger om, hvad stofmængde skal bruges til hvad skal jeg sige?
Hvis jeg trækker om stofmængde til eksamen, er det nok med at fortælle om de her. og er det rigtig det, jeg har skrevet:
m=massen (g) antal g i en grudstof
n=stofmænge
M= molarmassen (g/mol) antal masse i en grundstof
find massen --> m= n * M
find stofmængde --> n = m/M
finde molarmassen: det finder man i periodisksystem under atommasse hvor man plusser dem sammen.
lige en spørgesmål hvis censoren spørger om, hvad stofmængde skal bruges til hvad skal jeg sige?
Svar #1
29. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
"m=massen (g) antal g i en grudstof "
"M= molarmassen (g/mol) antal masse i en grundstof"
Dette er ikke korrekt. Eller måske forstår jeg det bare forkert..
M er molarmassen, som bestemmer hvor meget 1 mol af et bestemt molekyle eller grundstof vejer. Deraf g/mol, gram pr. mol.
m findes så ved at gange M med stofmængden. Indlysende. Hvis du har Et grundstof, med en M på 3g/mol, og du så har en stofmængde på 3 (der er 3 mol), vil massen blive 3 g/mol * 3/mol = 9g.
Massen er altså Stofmængden * Molarmassen.
"M= molarmassen (g/mol) antal masse i en grundstof"
Dette er ikke korrekt. Eller måske forstår jeg det bare forkert..
M er molarmassen, som bestemmer hvor meget 1 mol af et bestemt molekyle eller grundstof vejer. Deraf g/mol, gram pr. mol.
m findes så ved at gange M med stofmængden. Indlysende. Hvis du har Et grundstof, med en M på 3g/mol, og du så har en stofmængde på 3 (der er 3 mol), vil massen blive 3 g/mol * 3/mol = 9g.
Massen er altså Stofmængden * Molarmassen.
Skriv et svar til: stofmænge spørgesmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
