Almen studieforberedelse (AT)

forkert fag

01. juni 2008 af søren89 (Slettet)
Hej, jeg tror at jeg har kommet til at vælge et "forkert" fag til min opgave. Det var nok for lidt overvejelse og tidspres, som gjorde at jeg bare helt spontant valgte to fag.
Jeg ahr om global opvarmning med fagene FYSIK og samfundsfag. Og jeg kan ikk rigtigt få blandet fysik ind i mit emne (skulle nok have valgt naturgeografi). Hvis der var en der evt. kunne forklare kort, hvad man måske kunne komme ind på i fysikdelen, så ville det være en kæmpe hjælp :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2008 af xiaoxiao (Slettet)

du kan forklare hvordan solens stråling går fra langbølget til kortbølget. Man finder ud af, at bølgelængden og strålens energi er omvendt proportionale. Dvs. at en stor energi betyder lille bølgelængde, og lille energi, stor bølgelængde.

Solens stråler går igennem atmosfæren fordi det er lysstråler med stor energi og kort bølgelængde. Men når de varme luften og jorden på, mister strålen noget af dens energi, og når denne stråler så reflekteres tilbage mod rummet, har den altså en lavere energi og dvs. længere bølgelængde. Da den har en større bølgelængde kan den ikke længere bryde ud af atmosfæren og reflekteres tilbage til jorden og varmer jorden mere op, og derved kommer der global opvarmning, fordi dette hele tiden sker.

Svar #2
01. juni 2008 af søren89 (Slettet)

Mange tak for svaret :)

Skriv et svar til: forkert fag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.