Fysik
Kapacitorer og kapacitans
01. juni 2008 af
kuerten15
En pladekapacitor besåt af to parallelle plane plader, der hver har arealet A=1,02*10^-2 m^2. Afstanden mellem pladerne er l=10 cm. Spændingsforskellen mellem pladerne er V=67,4 V.
Bestem kapacitansen C for pladekapacitoren.
Jeg har anvendt følgende formel:
C=E0*A/l=8,85*10^-12 F/m*(1,02*10^-2 m^2)/(10*10^-2 m)
C=9,03*10^-13 F
Bestem ladningen Q på hver af pladerne.
Den samlede ladning er
Q=C*U=C*V=9,03*10^-13 F*67,4 V=6,09*10^-11 C
Ladningen på hver plade er så
Q(plade)=1/2*Q=3,04*10^-11 C
Er dette rigtigt?
Bestem kapacitansen C for pladekapacitoren.
Jeg har anvendt følgende formel:
C=E0*A/l=8,85*10^-12 F/m*(1,02*10^-2 m^2)/(10*10^-2 m)
C=9,03*10^-13 F
Bestem ladningen Q på hver af pladerne.
Den samlede ladning er
Q=C*U=C*V=9,03*10^-13 F*67,4 V=6,09*10^-11 C
Ladningen på hver plade er så
Q(plade)=1/2*Q=3,04*10^-11 C
Er dette rigtigt?
Skriv et svar til: Kapacitorer og kapacitans
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
