Matematik
Differentialligning
01. juni 2008 af
RoyalPunk (Slettet)
Jeg har en opgave som jeg er ved at køre træt i, så jeg håbede på at nogen kunne hjælpe mig..
En differentialligning er givet ved:
f'(x)=(2x-3)/2f(x), hvor f(x) ikke er 0
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten i punktet P(2,1) til grafen for den partikulære løsning, der går igennem punktet P.
Hvordan skal jeg løse den?
En differentialligning er givet ved:
f'(x)=(2x-3)/2f(x), hvor f(x) ikke er 0
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten i punktet P(2,1) til grafen for den partikulære løsning, der går igennem punktet P.
Hvordan skal jeg løse den?
Svar #1
01. juni 2008 af mathon
f'(x)=(2x-3)/(2f(x))
f'(2)=(22-3)/(2*1) = 21/2 = 10,5
tangentligning i P(2,1)
y-1 = 10,5*(x-2) ......
f'(2)=(22-3)/(2*1) = 21/2 = 10,5
tangentligning i P(2,1)
y-1 = 10,5*(x-2) ......
Svar #2
01. juni 2008 af RoyalPunk (Slettet)
Du mener
f'(2)=(2*2-3)/(2*1)=1/2
Så jeg skal ikke til at finde nogen partikulær løsning?
f'(2)=(2*2-3)/(2*1)=1/2
Så jeg skal ikke til at finde nogen partikulær løsning?
Svar #4
01. juni 2008 af RoyalPunk (Slettet)
Jamen det gjorde opgaven meget mere simpel :-)
Jeg takker for denne gang..
Jeg takker for denne gang..
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
