Matematik

Udregning a og b lineær funktion

02. juni 2008 af RinaBina (Slettet)
Hej.

Sidder og læser til eksamen. Og da det er super lang tid siden at jeg har haft om Linære Funktioner, vil jeg gerne lige høre hvad formlerne er for a og b.

a= y2-y1/x2-x1

Men kan simpelthen ikke huske formlen for at udregne b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Isoler det i forskriften for en lineær formel:

y=b+ax ->

y-ax=b

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Lineær funktion*

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

b fremkommer som skæring med 2.akse, altså når x=0. Har du ikke denne skæring kan du altid finde b ud fra et af de koordinatsæt du har brugt til at finde a. Er forskriften fx y=2x+b og du kender koordinatsættet (x,y)=(2,5) finder du b idet 5 = 2*2+b <=> 5 = 4 + b <=> b = 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)

Hvis du vil udregne b og du kender et punkt (x0;y0) og hældningskoefficienten, så kan du udregne b på denne måde:
b = y0 - (x0*a)

jf.:
y=a(x-x0)+y0

Svar #5
02. juni 2008 af RinaBina (Slettet)

Sætter du så bare udregningen af a ind? Hvad er y og x så?

Svar #6
02. juni 2008 af RinaBina (Slettet)

Super. Mange tak alle sammen. Har fattet det nu. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

For at finde a har du jo haft et par punkter på linjen: (x1,y1) og (x2,y2). Sæt et koordinatsæt ind på x og y's plads, og den eneste ukendte er b, som nu kan isoleres.

Svar #8
02. juni 2008 af RinaBina (Slettet)

Lige et spørgsmål mere så. Opgaven lyder:

" Lineær vækst: Du skal redegøre for hvordan man finder forskriften for den lineære funktion. samt betydningen af a og b. Giv eksempler på anvendelse af den lineære vækstmodel. Du skal også redegøre for ligefrem proportionalitet"

Hvordan ville I gribe sådan en opgave an? Og hvordan ville I forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Tjah:

Start med beviset for forskriften for en lineær funktion.

Fortæl om a og b - her kan du f.eks. give et eksempel fra virkeligheden.

Gør rede for proportionalitet..

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Hov - glem hvad jeg sagde i #9 - noget værre rod.. :o)

Skriv et svar til: Udregning a og b lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.