Kemi

Elementaranalyse

18. september 2004 af Mette-vunds (Slettet)
Hej!

Har problemer med følgende opgave, så skriver den lige ind:

Ved fuldstændig forbrænding af 1,030 af et organisk stof indeholdende C, H og O dannes 2,06g CO2 og 0,843g H2O.
Stoffet er en væske, som er blandbar med vand. En blanding af 2,00g af stoffet og 100g vand har et frysepunkt på -0,845 C.
-Beregn stoffets molare masse.

Jeg har i en underopgave bestemt den empiriske formel til C2H4O og masseprocenterne af C, H og O (C=54,6%)(H=9,17%)(O=36,2%)

Men hvordan kan man vha. disse oplysninger bestemme stoffets molare masse. Tilstandsligningen dur vel ikke her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2004 af frodo (Slettet)

idet du kender frysepunktssænkninge, kan du beregne den molale koncentration ud fra formlen:

-delta T= Kf*c(molal) så kan du videre beregne molarmassen herudfra!

Svar #2
18. september 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Hvad er K og f?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2004 af frodo (Slettet)

Kf= en konstant ( den molale frysepunktssænkning)

Har i ikke haft om frysepunktssænkning og kogepunktsforhøjelse?

Svar #4
18. september 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Nej, så hvis der ikke er en anden måde at beregne den på, kan/skal jeg nok ikke lave den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg ser umiddelbart ikke andre metoder, men hvis du skal lave den, må du ligge inde med andre oplysninger.

Svar #6
20. september 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Jeg har forsøgt nu, men er det rigtigt:

-(delta)Tf = 0,845K

Kf(vand)=1,86 K*kg*mol^-1

Cmolal = 0,845K/1,86K*kg*mol^-1 = 0,454mol/kg

Molarmassen = 2,00g/0,0454(mol/kg)*0,100kg = 44,1g/mol

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2004 af Damon (Slettet)

Ja det er rigtigt :)

Svar #8
20. september 2004 af Mette-vunds (Slettet)

Fint :)

Skriv et svar til: Elementaranalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.