Matematik
Monotoniforhold
02. juni 2008 af
Aichen (Slettet)
jeg er lidt usikker med denne opg
en funktion er givet ved f(x)=x^3-3x^2+4.
gør rede for monotiniforholdene, man skal hvis først diffirentier og finde toppunktet men forstår det ikke helt
en funktion er givet ved f(x)=x^3-3x^2+4.
gør rede for monotiniforholdene, man skal hvis først diffirentier og finde toppunktet men forstår det ikke helt
Svar #1
02. juni 2008 af peberdelfinen (Slettet)
du differentierer din funktion og løser ligningen f'(x)=0
herefter laver du en fortegnsvariation hvorefter du kan opskrive monotoniforholdende.
herefter laver du en fortegnsvariation hvorefter du kan opskrive monotoniforholdende.
Svar #4
03. juni 2008 af mathon
3xo(xo-2) = 0
dvs.
xo1 = 0 og xo2 = 2
monotoni:
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<2 er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>2 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
hvoraf
ses, at
f(x) har
1) lokalt maksimum for x=0
2) lokalt minimum for x=2
dvs.
xo1 = 0 og xo2 = 2
monotoni:
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<2 er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>2 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
hvoraf
ses, at
f(x) har
1) lokalt maksimum for x=0
2) lokalt minimum for x=2
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
