Kemi
pH
03. juni 2008 af
12we34rt (Slettet)
Hej.
Jeg er lidt i tvivlt om hvad denne formel helt præcist regner ud pH= -log * (h3O+/1mol/L).
Jeg er lidt i tvivlt om hvad denne formel helt præcist regner ud pH= -log * (h3O+/1mol/L).
Svar #2
03. juni 2008 af 12we34rt (Slettet)
? stadig lidt i tvilv hva jeg skal sige om denne formel til eksamen på c nivau?
Svar #3
03. juni 2008 af mathon
pH = -log * (h3O+)
der et ikke noget gangetegn
log(x) er en 10-talslogaritmefunktion af x og skal ikke opfattes som log*(x)
selve koncentration [H3O^(+)] er ofte af størrelsesorden a*10^(-7) (a>0), som er meget vanskelig af afbillede
tænk dig enheden 1 cm opdelt i 10 millioner mindre dele (ikke til at afsætte)
hvorfor - samt af andre grunde - danskeren S.P.L. Sørensen indførte begrebet
pH = -log([H3O^(+)]),
der i ovennævnte tilfælde
giver
pH = -log(a*10^(-7)) = -(log(a)+log(10^(-7)) = -(log(a)-7) = 7-log(a)
dvs.
en størrelse s0m er meget nemmere af skrive og afbillede grafisk
...pH-begrebet - og dertil hørende nøjagtige målemetoder - "slog hurtigt an" i den øvrige kemiske verden
der et ikke noget gangetegn
log(x) er en 10-talslogaritmefunktion af x og skal ikke opfattes som log*(x)
selve koncentration [H3O^(+)] er ofte af størrelsesorden a*10^(-7) (a>0), som er meget vanskelig af afbillede
tænk dig enheden 1 cm opdelt i 10 millioner mindre dele (ikke til at afsætte)
hvorfor - samt af andre grunde - danskeren S.P.L. Sørensen indførte begrebet
pH = -log([H3O^(+)]),
der i ovennævnte tilfælde
giver
pH = -log(a*10^(-7)) = -(log(a)+log(10^(-7)) = -(log(a)-7) = 7-log(a)
dvs.
en størrelse s0m er meget nemmere af skrive og afbillede grafisk
...pH-begrebet - og dertil hørende nøjagtige målemetoder - "slog hurtigt an" i den øvrige kemiske verden
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
