Kemi

Tilstandsformer

03. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)
(aq): Aqua = vandig (opløst)
(s): Solid = fast
(l): Liquid = flydende
(g): Gas


Hvordan kan jeg via kemiske formler sige, at noget er liquid (l) eller (aq) = opløst i vand
ex.

HCl (aq) + NaOH (aq) -----> NaCl (aq) + h20 (l)

Hvordan kan det være, saltsyre, natriumhydroxid og natriumchlorid er aq ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Reaktionen foregår i vandig opløsning. Det er ikke noget du kan se ud en reaktion hvor der ikke står tilstandsformer på, medmindre du kender temperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Reaktionen foregår i vandig opløsning. Det er ikke noget du kan se ud en reaktion hvor der ikke står tilstandsformer på, medmindre du kender temperaturen - eller entropi, gibbs eller nogle af de andre termokemiske størrelser.

Svar #3
03. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)

Nåh, så fordi, det ER en vandig opløsning så er det (aq), troede det var fordi, det var opløst i vand. For ku det jo også være l.

Men tusind tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Vandig opløsning = opløst i vand.
Når det er flydende er det det rene stof.

Svar #5
03. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)

Nu er jeg godt som 100% med, tak, Andreas, du er en guttermand :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af gammelgaad (Slettet)

men hvordan kan man hvide om det er aq eller l hvis det fx. er heptan eller noget i den stil og det bare står alene?


Skriv et svar til: Tilstandsformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.