Matematik

Lineære funktioner? Nogen der kan hjælpe? :/

03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)
Redegør for karakteristiske egenskaber ved den lineære funktion y = ax + b og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter. 


Hvordan kan jeg gøre dette? forstår ikke opgaven helt nemlig... Det er til eksamen :/

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2008 af Sara Lykke (Slettet)

Tegn en lineær funktion dvs. en ret linje.

a er hældningskoefficienten.

Givet 2 punkter på linjen (x1,y1) og (x2,y2) kan a bestemmes vha. denne formel.

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b er skæringen med y-aksen og kan bestemmes vha. denne formel.

b = y-ax

Håber det er svar på dit spørgsmål.

Svar #2
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

Tak :D ... er det, det eneste jeg skal kunne forklare?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Måske også noget med hvad fortegnet for a har af betydning for grafen.

Svar #4
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

Hvad har den af betydning så? :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Prøv at tegn grafen for funktionen f(x)=2x+2 og funktionen f(x)=-2x+2 og find selv ud af det(:

Svar #6
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

ehm? Jah, men forstår ikke helt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Når a>0 er funktionen voksende
Når a<0 er funktionen aftagende

Svar #8
03. juni 2008 af xSweetheart (Slettet)

Vil det så sige, at i funktionen f(x)=2x+2 er a voksende og i funktionen f(x)=-2x+2 er a aftagende?

Skriv et svar til: Lineære funktioner? Nogen der kan hjælpe? :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.