Matematik

CIRKLENS linie

19. september 2004 af ninaolesen (Slettet)
en cikel har centrum i punktet c(6,4) og går gennem punktet A(1,1)
jeg skal finde ligningen for cirklen.hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2004 af Xabbu (Slettet)

Har du ikke en grundbog i mat? Kan ikke selv lige huske det, men kan sikkert finde det ligeså hurtigt som du selv kan.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2004 af Xabbu (Slettet)

http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/Cirkler/cirkel1.htm

Der er svaret. Det tog mig 2 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2004 af john vs. jon (Slettet)

altså:
du kan finde radius ved kvad((x2-x1)^2+(y2-y1)^2)..

og når du har den sætter du bare ind i ligningen:
(x-a)^2+(y+b)^2=r

så er du hjemme

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2004 af Lurch (Slettet)

cirklen ahr ligningen,
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
(a,b) er centrum koordinater
du har altså,
(x-6)^2 + (y-4)^2 = r^2

radius kan du finde ved at finde afstanden mellem A og C

Svar #5
19. september 2004 af ninaolesen (Slettet)

så.
x1=1
x2=6
y1=1
y2=4 så (6-1)^2 + (4-1)^2 =34 er radius..

er det x1-a eller x2-a i det næste afsnit???

Svar #6
19. september 2004 af ninaolesen (Slettet)

så ligningen må være

(x-6)^2+(y-4)^2 = 1156 ???

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2004 af Lurch (Slettet)

yes, eller bare for nemhedens skyld
(x-6)^2+(y-4)^2 = 34^2

Skriv et svar til: CIRKLENS linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.