Matematik

udregn parentes

04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)
-(a+x)(x+y) = -ax+ay+x^2+xy


- korrekt? (bare lidt i tvivl om det minus fortegn)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2008 af dnadan (Slettet)

-(a+x)(x+y)=-(ax+ay+x^2+xy)=-ax-ay-x^2-xy

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

-(a+x)(x+y)

-(ax+ay+x^2+xy)

-ax-ay-x^2-xy... Eller:

-(a+x)(x+y)

(-a-x)(x+y)

-ax-ay-x^2-xy

Svar #3
04. juni 2008 af 0fficepark (Slettet)

sååå.. når der er et fortegn her, skal man betragte det som om det indgår i de begge led i den første parentes?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Når der står: -(x+y) er det, det samme som -1*(x+y), og når du ganger noget med en parantes, skal det ganges på alle ledene..

Skriv et svar til: udregn parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.