Matematik
bevis for nulpunkter
05. juni 2008 af
llqi (Slettet)
Jeg er igang med at lavet et bevis for nulpunkter.
ax^2+bx+c
1. x^2+b/ax+c/a=0
2. x^2+b/ax=-c/a
3. x^2+b/ax-(b/2a)^2=-c/a+(b/2a)^2
4. x^2+(b/2a)^2+2(b/2a)x=-c/a+(b/2a)^2
5. (x+b/2a)^2=-c/a+(b/2a)^2
6. (x+b/2a)^2=-c/a+b^2/4a^2
7. (x+b/2a)^2=4ac/4a^2+b^2/4a^2
8. x+b/2a=+-v-4ac/4a^2+b^2/4a^2
9. x+b/2a=+-vb^2-4ac/4a^2
10. x+b/2a=+-vb^2-4ac/2a
11. x=-b+-vb^2-4ac/2a
Diskriminaten d=b^2-4ac
Mit spørgsmål er som følgende, i træk 4, hvor får man 2 tallet fra, det 2 tal med et efterfølende spørgsmålstegn...
x^2+(b/2a)^2+2?(b/2a)x=-c/a+(b/2a)^2
Desuden hvordan kommer man fra træk 11 til at konkludere diskriminaten???
Håber der er nogen som kan hjælpe.
Tak
ax^2+bx+c
1. x^2+b/ax+c/a=0
2. x^2+b/ax=-c/a
3. x^2+b/ax-(b/2a)^2=-c/a+(b/2a)^2
4. x^2+(b/2a)^2+2(b/2a)x=-c/a+(b/2a)^2
5. (x+b/2a)^2=-c/a+(b/2a)^2
6. (x+b/2a)^2=-c/a+b^2/4a^2
7. (x+b/2a)^2=4ac/4a^2+b^2/4a^2
8. x+b/2a=+-v-4ac/4a^2+b^2/4a^2
9. x+b/2a=+-vb^2-4ac/4a^2
10. x+b/2a=+-vb^2-4ac/2a
11. x=-b+-vb^2-4ac/2a
Diskriminaten d=b^2-4ac
Mit spørgsmål er som følgende, i træk 4, hvor får man 2 tallet fra, det 2 tal med et efterfølende spørgsmålstegn...
x^2+(b/2a)^2+2?(b/2a)x=-c/a+(b/2a)^2
Desuden hvordan kommer man fra træk 11 til at konkludere diskriminaten???
Håber der er nogen som kan hjælpe.
Tak
Svar #1
05. juni 2008 af dnadan (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=531669
Skriv et svar til: bevis for nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
