Kemi

4mol ?

06. juni 2008 af Mussy06 (Slettet)
Hvis der står, 4M NaOH, hvad menes der så med 4 mol i natriumhydroxid?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2008 af mathon

i
4M NaOH
er koncentrationen 4 mol/L

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2008 af mathon

4 M læses ikke "4 mol" men 4 molær

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2008 af mathon

molaritet er et koncentrationsmål og betyder
antal mol opløst stof pr. liter opløsning.

eksempel:
100 g fast NaOH opløst i 400 mL vand

M(NaOH) = 40 g/mol
antal mol: (100 g)/(40 g/mol) = 2,5 mol

molariteten er således
c = (2,5 mol)/(400 mL) = (2,5 mol)/(0,4 L) = 6,25 mol/L = 6,25 M

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2008 af Larsendrengen (Slettet)

#3 dit eksempel gælder kun hvis der ikke sker volumenændring hvad der unægtelig gør med så stor mængde NaOH.

100 gram NaOH opløses i vand og fortyndes med vand indtil samlet volumen er 400 mL.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2008 af Mathias. (Slettet)

betyder 4 mololylær pr liter

Skriv et svar til: 4mol ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.