Matematik
Hjælp til stamfunktion!
19. september 2004 af
klavs123 (Slettet)
f(x)=(3x^2-3x+2)/(x-1)
Den er tricky, hvad gør jeg ?
Kan De lave noget af den, og forklarer, så ville jeg blive glad.Hilsen klavs
Den er tricky, hvad gør jeg ?
Kan De lave noget af den, og forklarer, så ville jeg blive glad.Hilsen klavs
Svar #3
19. september 2004 af Lurch (Slettet)
lav følgende omskrivning,
(3x^2-3x+2)/(x-1) =
(3x*(x-1)+2)/(x-1) =
(3x*(x-1))/(x-1) + 2/(x-1) =
3x + 2/(x-1)
nu skulle den være til at integrere
(3x^2-3x+2)/(x-1) =
(3x*(x-1)+2)/(x-1) =
(3x*(x-1))/(x-1) + 2/(x-1) =
3x + 2/(x-1)
nu skulle den være til at integrere
Svar #4
19. september 2004 af klavs123 (Slettet)
mange tak.
Så får jeg det til :
3x + 2/(x-1)
t=x-1
dt/dx = 1
dx = 1/1 dt
3x+2/t
F(x) = (3/2)x^2+2ln(x-1)+k
Rigtigt ?
Mange tak for hjælpen Lurch
Så får jeg det til :
3x + 2/(x-1)
t=x-1
dt/dx = 1
dx = 1/1 dt
3x+2/t
F(x) = (3/2)x^2+2ln(x-1)+k
Rigtigt ?
Mange tak for hjælpen Lurch
Skriv et svar til: Hjælp til stamfunktion!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
