Matematik
bevis for projektion af vektorer
06. juni 2008 af
anders21 (Slettet)
Hej jeg sidder og gennemgår beviset for projektion af en vektot på en vektor, og jeg er kørt fast.
Jeg er med så langt til at t= a1 prik b/|b|^2
(a1 og b er self vektorer)
c=a-a1 og a=a1+c
Det forstår jeg også
b og c er ortogonale så c prik b=0
nu kommer vi så til det jeg ikke forstår
De danner skalarproduktet med b.
dvs a prik b=a1 prik b + c prik b = a1 prik b.
hvordan kommer de frem til det?
Jeg er med så langt til at t= a1 prik b/|b|^2
(a1 og b er self vektorer)
c=a-a1 og a=a1+c
Det forstår jeg også
b og c er ortogonale så c prik b=0
nu kommer vi så til det jeg ikke forstår
De danner skalarproduktet med b.
dvs a prik b=a1 prik b + c prik b = a1 prik b.
hvordan kommer de frem til det?
Svar #1
06. juni 2008 af Mikkat (Slettet)
Da a=a1+c
er a*b=(a1+c)*b (* er prik)
=a1*b+c*b
=a1*b+0
=a1*b
er a*b=(a1+c)*b (* er prik)
=a1*b+c*b
=a1*b+0
=a1*b
Svar #2
06. juni 2008 af anders21 (Slettet)
Tak det er jo simpelt:) jeg kunne bare ikke lige se det.
Skriv et svar til: bevis for projektion af vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
