Matematik

Mat hjælp...

20. september 2004 af Aalborg (Slettet)
hvordan kan jeg beregne grænseværdierne?

http://bigup.peecee.lir.dk/view.php?id=1557


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)

i den første opgave ville jeg reducere udtrykket i tælleren til (x-1)(x+1). Derfra kan du selv resten.
Opgave 2 er vist en du selv må klare.
3'eren kræver også en reducering; sæt x udenfor parantes i både nævner og tæller og reducer derefter. Så burde det lykkes.
svarene er som følger:
1)=2
2)1/2
3)4/3

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2004 af Damon (Slettet)

1) minus uendelig
2) ½
3) 0

Svar #3
20. september 2004 af Aalborg (Slettet)

Hvem skal jeg tror? Damon, du har vel bare sat x --> ? ind som x?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2004 af Damon (Slettet)

Jeg tåger (igen)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)

Det har han nemlig... Og det er ikke den rigtige måde at gøre det på, da du ikke får undersøgt om der virkelig ER en grænseværdi for x -> a.

Svar #6
20. september 2004 af Aalborg (Slettet)

ved ik helt hvad du mener... men i opgave 1 må x ikke være lig med 1. jeg reducere udtrykket, som du har sagt, til x-1. Da x -> 1, må x = 2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)

Det reduceres ikke til x-1, men til x+1:

(x^2-1)/(x-1) = ((x-1)(x+1))/(x-1) = x+1

Og så er grænseværdien for x->1 = 2

Svar #8
20. september 2004 af Aalborg (Slettet)

mange takker mange gange :D

Svar #9
20. september 2004 af Aalborg (Slettet)

*jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)

Det var da så lidt.

Svar #11
20. september 2004 af Aalborg (Slettet)

Ohh - har dog lige et spørgsmål..

I den sidste har jeg reduceres mig frem til x^2+4/x+3... skal jeg så "bare" sætte 0 ind på x's plads, eller gøre noget andet?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2004 af Jens Lyn (Slettet)

Der indsætter du 0 istedet for x, og får derved 4/3. Her kan du godt indsætte 0 i stedetfor x, da dette ikke er en 'ugyldig' handling, som fx at dividere med 0(hvilket var tilfældet ved startudtrykket)

Skriv et svar til: Mat hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.