Matematik

Implicit differentiering...?

08. juni 2008 af blub (Slettet)
Jeg er helt lost angående dette! Vil gerne kunne være istand til at lave beviset til eksamen. Så det ville være rigtig fedt, hvis der er en der har beviset med kommentarer? Kan nemlig ikke finde det i min bog.

Hilsen Hans

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2008 af Madsst (Slettet)

Hvad skal du bevise?

Svar #2
09. juni 2008 af blub (Slettet)

Beviset for implicit differentiering.

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2008 af mathon

implicit differentiation implicerer differentiation af
sammensat funktion

eks.
cirklen (x-c1)^2 + 2*(y-c2)^2 = r differentieres implicit med hensyn til x

2(x-c1) + 2(y-c2)*(dy/dx) = 0,
hvoraf ved division med 2

(x-c1) + (y-c2)*(dy/dx) = 0
og

dy/dx = -(x-c1)/(y-c2)


Svar #4
09. juni 2008 af blub (Slettet)

Det vil sige, at der ikke er et bevis til implicit differentiering? Så hvis jeg nu tilfældigvis fik spørgsmålet "Gør rede for implicit differentiering" til eksamen, så kunne jeg gennemgå ovenstående eksempel som mathon gennemgik?

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2008 af mathon

cirklen (x-c1)^2 + 2*(y-c2)^2 = r
-->
cirklen (x-c1)^2 + 2*(y-c2)^2 = r^2

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. juni 2008 af mathon

det går godt i dag!!!:-)

cirklen: (x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2

Brugbart svar (1)

Svar #7
05. maj 2011 af TanjaChege (Slettet)

 Hej nu spørger jeg lige om det samme.

Hvordan laver man beviset, evt beskrevet med lidt flere kommentare ? :)


Skriv et svar til: Implicit differentiering...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.