Biologi
DNA og transgene planter
10. juni 2008 af
crew (Slettet)
Hi, hvordan kan jeg beskrive DNA's opbygning og kromosomets stuktur og udseende hos eu- og prokaryote organimser og forklare kort forskellen på de to organismetyper?
Svar #1
10. juni 2008 af timon1809 (Slettet)
DNa er opbygget lige som en stige... Trinene består af basepar, som er komplementære, hvilket betyder at de passer sammen to og to A og T sidder sammen og G og C sidder sammen. Siderne i stiger er skiftevis phospat og deoxyribose (= et sukkerstof). DNa'en er viklet op om histoner(=proteinbolde). Prokaraote celler er celler uden kerne pro = før karyo = kerne. Her ligger DNA i plasmid ringe og frit i cytoplasmaet i cellen. Eukaryote celler er celler med kerne eu=ægte. Her ligger Dna'et i kernen.
Svar #2
10. juni 2008 af crew (Slettet)
Hvilke metoder benytter når man vil skabe transgene planter? (planter med nye egenskaber)
Svar #3
10. juni 2008 af karamellen2 (Slettet)
Man kan lave transgene planter/dyr på flere forskellige måder.. Man kan lave knock-out og knock-in planter, hvor man enten fjerner en uønsket egenskab eller tilfører en ønsket egenskab.. Dette kan man så gøre på mange forskellige måder, alt afhæning af om det er knock-in eller knock-out og hvilken egenskab det drejer sig om..
Men gensplejsning er jo en af de mest anvendte metoder til at lave de to overstående forslag.. Jeg går ud fra, at i nok har lavet et forsøg, der er værd at relatere til her.. Vi har i hvertfald lavet et forsøg med gensplejsning af E.Coli, hvor vi gjorde bakterien resistent over for penicillin..
Håber det hjalp dig :)
Men gensplejsning er jo en af de mest anvendte metoder til at lave de to overstående forslag.. Jeg går ud fra, at i nok har lavet et forsøg, der er værd at relatere til her.. Vi har i hvertfald lavet et forsøg med gensplejsning af E.Coli, hvor vi gjorde bakterien resistent over for penicillin..
Håber det hjalp dig :)
Skriv et svar til: DNA og transgene planter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
