Matematik
Mat B: TP + poly. -lidt af hvert.
10. juni 2008 af
Beki (Slettet)
Når man gør rede for toppunktet og til sidst kommer frem til, at x = -b/2a, hvordan finder man så ud af at f(-b/2a) = -d/4a?
(det står ikke i min bog? men synes da det er væsentligt at vide.. går ud fra det er noget med d=b^2-4ac)
Derudover har jeg et spørgsmål under "polynomier og differentialregning"
Forklar, hvordan grafen for 3. og 4. gradspolynomier kan se ud og, hvordan man gør rede for deres monotoniforhold.
Jeg har fundet frem til, at ved polynomier af ulige grad vender benene hver deres vej, mens de ved polynomier af lige grad peger samme vej.
Og at ulige poly. skal have mindst en rod.
(det står ikke i min bog? men synes da det er væsentligt at vide.. går ud fra det er noget med d=b^2-4ac)
Derudover har jeg et spørgsmål under "polynomier og differentialregning"
Forklar, hvordan grafen for 3. og 4. gradspolynomier kan se ud og, hvordan man gør rede for deres monotoniforhold.
Jeg har fundet frem til, at ved polynomier af ulige grad vender benene hver deres vej, mens de ved polynomier af lige grad peger samme vej.
Og at ulige poly. skal have mindst en rod.
Svar #1
10. juni 2008 af peter lind
Det har intet med løsning af andengradsligninger at gøre. Du skal simpelthen erstatte x med -b/(2a) i polynomiet.
Svar #2
10. juni 2008 af Beki (Slettet)
Det er jeg godt klar over.. kan bare ikke se hvordan man kommer fra til af f(-b/2a)= -d/4a
Svar #5
10. juni 2008 af Beki (Slettet)
Er det så rigtig forstået, at et 4.gradspoly. max kan have 4 nulpunkter - men at den ikke nødvendigvis altid har det.
Et 3. gradspoly. kan således max. havde tre nulpunkter - men har det heller ikke nødvendigvis altid.
Et 3. gradspoly. kan således max. havde tre nulpunkter - men har det heller ikke nødvendigvis altid.
Skriv et svar til: Mat B: TP + poly. -lidt af hvert.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
