Religion

Plz Hjælp! Ingen svar og skal op imorgen.

10. juni 2008 af tasha87 (Slettet)
Kære studerende.

Jeg er en 2.g'er, der imorgen skal op i religion, C-niveau.

Jeg har læst som en tosset (pudse glorien;))
men der er nogen religionsbegreber jeg simpelthen ikke har kunnet finde nogen svar på...

Håber på hælp.

Teminologi

Grundfortælling

Helige tal indenfor buddhisme


Kh. tasha

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2008 af Mathias. (Slettet)

Relegion er desvære ikke lige min stærke side, men har du prøvet wedipekie eller hvad den hedder?

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2008 af Occulta (Slettet)

Terminologi vil bare sig fagudtryk - altså at du skal have nogenlunde styr på de fagudtryk og begreber I har brugt i timerne.

Et sådant fagudtryk KUNNE være "grundfortælling", men hvis I ikke har brugt det ord, er det ligegyldigt.

Tal i buddhismen kunne fx være:
- de 4 ædle sandheder
- de 3 tilflugter / de 3 juveler
- den 8-leddede vej
- de 12 led i årsagskæden
- de 5/6 genfødselsverdener
- de 3 rodårsager
- de 5 skandhaer

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2008 af Puma07 (Slettet)

#1 - rettelse: Wikipedia (I tilfælde af at #0 ikke kendte, og ville gøre brug af det (: )

Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2008 af 7240173 (Slettet)

Hey

Terminologi er, at du kender til de begreber, der findes i buddhismen. Eksempel: hvad er en tulku, bardo, samsara, de fire ædle sandheder mm.

Jeg mener, at grundfortællingen er buddhalegenden. Altså om, hvordan at Siddhata Goutama (som han hed, da han var prins) fik tre syn i kongens have, og om hvordan han søgte ud for at finde sandheden og dermed blev "den oplyste" = Buddha.

Ellers er jeg enig med #2 om tallene. Dog mener jeg de vigtigste tal er:
3= De tre sindsgifte eller rodårsager, som # 2 skriver. Disse er begær, uvidenhed og had.
4= De fire ædle sandheder
8= Den otte-leddede vej
12= Den 12-leddede årsagskæde

Hvis du lige læse, hvad de handler om i den religionsbog, så mener jeg, at du er godt på vej.

Skriv et svar til: Plz Hjælp! Ingen svar og skal op imorgen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.