Matematik

Mat.

21. september 2004 af JB (Slettet)
Hej er der nogen som kan hjælpe mig med at løse sår'n en fætter...

(x^2+x-2)/(x^2-3x-10)

Først skal man faktoriser tæller og nævner i brøken og dernæste forkort brøken.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2004 af sigmund (Slettet)

Du finder rødderne i andengradspolynomierne i hhv. tæller og nævner. Derved kan du omskrive hhv. tæller og nævner, hvorved du nok kan forkorte noget væk (sådan plejer opgaverne at være lavet).

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

hvad mener du med faktoriser

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2004 af frodo (Slettet)

find rødderne i hhv tæller og nævner. og brug formlen:
a(x-r1)(x-r2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2004 af fuchur (Slettet)

Du har to andengradsligninger og skal finde rødderne for hver af dem.

for en funktion f(x) = ax^2+bx+c med rødderne x1 og x2

er faktoriseringen: a(x-x1)(x-x2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2004 af hagi4 (Slettet)

ok

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2004 af fister (Slettet)

x^2+x-2 = (x-1)(x+2)
x^2-3x-10= (x-5)(x+2)



Svar #7
24. september 2004 af JB (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med at lave stykket færdig, kan ikke rigtig forstå hvad I skriver... sorry

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2004 af 7419 (Slettet)

Du skal finde rødderne i andengradspolynomierne og indsætte dem i formlen a(x-r1)(x-r2) som #3 foreslår. Jf. #6 før du:

x^2+x-2/x^2-3x-10 = (x-1)(x+2)/(x-5)(x+2)

Forkort dernæst med (x+2) i både tæller og nævner.

Skriv et svar til: Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.