Kemi
sølvnitrat en halogen? + ligevægt
11. juni 2008 af
AJoker (Slettet)
Hvorfor er der et billede af AgNO3 i afsnittet om halogener?
Hvis man øger volumen i en ligevægt, vil det betyde at konc. bliver mindre for både reaktant og produkt, ikke sandt?
Hvis man øger volumen i en ligevægt, vil det betyde at konc. bliver mindre for både reaktant og produkt, ikke sandt?
Svar #1
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
Det første kan jeg ikke svare på. Måske fordi der står noget i teksten om halogensalte og sølvnitrat?
Jo, det er sandt. ALLE koncentrationer bliver fx halveret hvis du fordobler volumen, så du skal gange alle koncentrationer med 1/2 i det tilfælde. Altså gange med det reciprokke af hvad du øger med
Jo, det er sandt. ALLE koncentrationer bliver fx halveret hvis du fordobler volumen, så du skal gange alle koncentrationer med 1/2 i det tilfælde. Altså gange med det reciprokke af hvad du øger med
Svar #2
11. juni 2008 af mathon
Ag^(+)
indgår i fældningsreaktion med
Cl^(-), Br^(-) og I^(-)
og danner TUNGTopløselige salte
AgCl(s): hvidt; K_op = 2*10^(-10) M^2
AgBr(s): lysegult; K_op = 8*10^(-13) M^2
AgI(s): gult; K_op = 1*10^(-16) M^2
Alle tre salte er løsfølsomme; fx. bliver frisk udfældet AgCl hurtigt violet, da en ringe mængde heraf spaltes
ifølge
2AgCl(s) --> 2Ag(s) + Cl2(g)
AgBr's lysfølsomhed er kendt fra den tidligere fotografikemi.
indgår i fældningsreaktion med
Cl^(-), Br^(-) og I^(-)
og danner TUNGTopløselige salte
AgCl(s): hvidt; K_op = 2*10^(-10) M^2
AgBr(s): lysegult; K_op = 8*10^(-13) M^2
AgI(s): gult; K_op = 1*10^(-16) M^2
Alle tre salte er løsfølsomme; fx. bliver frisk udfældet AgCl hurtigt violet, da en ringe mængde heraf spaltes
ifølge
2AgCl(s) --> 2Ag(s) + Cl2(g)
AgBr's lysfølsomhed er kendt fra den tidligere fotografikemi.
Skriv et svar til: sølvnitrat en halogen? + ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
