Dansk

Stil... nogle der vil kigge på den og se om der mangler kommaer, og bare alm. retning, gerne kommentarer til havd der var godt dårligt...

22. september 2004 af Englebassen (Slettet)
Carpe Diem


Man siger at når man tager til Indien er det som at træde levende ind i en bageovn. Det var det også om end ikke værre.

Da vi var kommet ud af lufthavnen myldrede 100.000 sælgere imod os. Den ene med klipklapper den anden med ure. Alle med et vildt blik i øjnene og et inderligt håb om at vi lige ville vælge dem og deres mere eller mindre ubrugelige ting. De synes sikkert at vi var et nemme ofre. Jeg tror næsten at sælgere kan se en på 500 meters afstand. Vi prøvede ihærdigt at trænge igennem mængderne af sælgere, et øjeblik troede jeg faktisk at vi var sluppet fra dem. Men nej en sælger så os og begyndte at løbe efter. I det øjeblik var jeg næsten overbevist om at de kunne lugte sig frem til os. Man får jo en vis paranoia af hele tiden at have nogen på nakken.

Hotellet var okay bortset fra alle de kakerlakker der klikkede rundt på gulvet om natten når man skulle sove. der var ikke noget bad indenfor, så man skulle ud i en baggård. Men som så meget andet kan man jo vænne sig til det.

En af dagende tog min veninde og jeg på shopping inde på markedet i byen Rajasthan, som har marked to gange om året. derfor var vi rigtige glade for at vi fik lov at opleve det. Der var virkelig meget at kigge på, især lagde vi mærke til kvindernes meget smukke dragter som de bar. De var i meget kraftige farver med guld på dekorationerne, og det stod godt til deres mørke hud. Vi oplevede deres særlige ”snacks” som var ristede græshopper og smagte de besynderligste varianter af mad. Vores smagsløg blev virkelig udfordrede på denne markedsplads. Men glæden var kort da vi sidst på dagen erfarede, at maden måske alligevel ikke var så god og at der virkelig ville være rart med et toilet på værelset.

Landskabet i Indien var utrolig smukt, fordi det var så forskelligartet. De havde betagende landskaber og arkitektur, og et meget rigt og eksotisk dyreliv.(jungle). Alt dette stod dog i stor kontrast til de meget fattige slumkvarterer som vi også oplevede. Det var væmmeligt at gå i de værst ramte områder, fordi man kunne føle øjnene i nakken hvor man gik og stod, og de små børn med store udsultede maver. Når man gik der følte man sig som en grådig europæer. For derhjemme kunne man jo sagtens frådse med maden, frådse med dyrt mærkevare tøj, men her havde de virkelig intet.

En af dagene havde vi guide på, og han fortalte os lidt om hvordan livet så ud for en typisk inder. Han fortalte at kvinderne var meget underkuede af mændene, og at de levede tilbagetrukket til kvindehalvdelen af huset. Han fortalte også at ægtemanden ifølge traditionen ikke har lov til at vise interesse for sin kone i det offentlige rum. I indien er det mest lønsomt at arbejde indenfor handel i stedet for produktion. Fordi der spekuleres så meget i at skabe kunstig knaphed på mad og andre nødvendige artikler, for derved at få priserne så høje som muligt. Meget af maden fordærves så fordi at lagret i så lang tid samtidig med at det er for dyrt for folk at betale. Det fører så til hungersnød.
Bagefter fortalte han lidt om deres landsreligion som i Indien er hinduisme. Denne religion er 83 % af befolkningen tilhængere, resten er islam som omfatter 11%, 2,5% sikher, hvoraf resten består af små grupper minoriteter.

Og selv om at det da lige i starten var stressende med at det er så befolkningsrigt i Indien og at det ikke er til at komme frem og tilbage, begyndte jeg efterhånden at slappe af få styr på mine tanker og nyde opholdet. Jeg følte at jeg slappede af i mig selv og begyndte at lægge mærke til de små ting

En af de ting jeg erfarede i Indien er at der er afsindigt mange fluer. En dag blev det simpelthen for meget og jeg tog det første og bedste blad jeg havde ved hånden og smadrede den mod væggen. Den døde på første slag..! livet er langt lykken er kort tænkte jeg veltilfreds. Men det slog mig, og måske var det fordi jeg ikke rigtig havde andet at lave den dag, at for denne flue var det jo ikke langt, måske var det kort. For kort? Og nu slut. Jeg havde endt det .tænk om det var en døgnflue… tænk at være en døgnflue –og tænk at i sit i forvejen korte liv at blive dræbt. Pludselig at blive dræbt. Uden at have nået det man ville?

Men hvad vil man nå, og hvad er et godt liv og er et godt liv bedre end et langt liv?. Ja det tror jeg. Jeg tror at et godt liv er at gøre det man har lyst til, fuldføre sine drømme, og have det godt med sig selv, for kun på den måde vil man være i stand til at være god mod andre. Sidst men ikke mindst handler det jo alt sammen om hvordan man anskuer sin hverdag. Man kan vælge 2 ting; at se lyst på livet eller negativt, men vigtigst af alt, man vælger selv.
Så håber jeg bare at fluen fik et godt liv. Jeg håber at den gjorde det den havde lyst til mens den kunne og ikke udskød det gode i livet til et bedre tidspunkt, hvem siger at det kommer?

Da jeg tog hjem fra Indien var det ikke kun de kulturelle oplevelser og de souvenirs jeg havde købt jeg havde med mig hjem i baggagen. Nej jeg havde også lært en lektie i livet. Carpe Die

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

Brug hellere:" Sådan var det også, om ikke værre...
Det er paradoksalt, at du i den ene sætning skriver "100.000 mennesker" og i den næste "den ene (...) og den anden". Hermed negerer du jo foregående sætnings udsagn, brug derfor hellere "én med (...)en anden med"
Brug: (...) ure, men alle med"
Brug komma: ", at vi"
"Synes" er præsens ikke præteritum - brug "syntes".
Har ikke tid til at rette yderligere, men her et par generelle observationer:
Din tegnsætning er ofte ulogisk - ligesom dine afsnit eller mangel på samme.
- Substantiver i pluralis ender på -ne, jf "dagene"; hvis det er et adjektiv, er det en anden historie.
- Husk at skrive med stort, når det er relevant.
- Jeg vil ikke kommentere indholdetsærligt meget, men blot henlede din opmærksomhed på en særligt, mener jeg, meningsforstyrrende sætning:
"Jeg følte at jeg slappede af i mig selv og begyndte at lægge mærke til de små ting." Ud over at "hvilede i mig selv" strengt taget er en bedre formulering, der ikke leder tanken hen på voksenbleer, består problemet i, hvad du mener med "de små ting"(?).
Konteksten taget i betragtning, i.e. kakerlakker, græshopper og de "afsindigt mange fluer" kunne man foranledes til at tro, at du alluderer til dem og ikke en mere filosofisk "stop and smell the roses"-agtig tilgang...


In the year 2000:
Michael Jackson dies and leaves his body to science; specifically, to an all boys 7th grade science class.
- Late Night

Svar #2
22. september 2004 af Englebassen (Slettet)

tusinde tak..! altid godt med noget kritik man kan bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

Jeg er her for at hjælpe...


Nej, faktisk:
"I'm here to kick ass and chew bubblegum, and I'm all out of gum"
- Duke Nukem

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2004 af danielruhmann

undskyld englebasse, men du ved godt hvad Carpe Diem betyder ik?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2004 af hagi4 (Slettet)

hvad betyder det

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

#4 Faktisk et meget relevant spørgsmål, danielruhmann. Men i forlængelse af det kunne man pointere, at hele denne "åbenbaring", englebassen oplever, virker arbitrær, når man tænker på, at den fremprovokeres af en flue: Vi har også fluer i DK, jf. Entomologisk Forening, http://www.zmuc.dk/EntoWeb/entomologiskforening/ ....


In the year 2000:
"Rather than waste time with an office visit, Christina Aguilera will send her gynecologist a copy of her latest video." - Late Night.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

#5 Grib dagen.


Nihil est! In vita priore ego imperator Romanus fui - Det er ingenting! I mit tidligere liv var jeg romersk kejser.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

"Jeg synes cykelstierne skal holdes ved lige, fordi man skal kunne cykle på dem".

- some kid

.... det kalder jeg en åbenbaring.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

Som du selv kunne have sagt det, -1:
It's funny because it's true.Why did the duck cross the road?
MARTIN LUTHER KING, JR: I envision a world where all ducks will be free to cross roads without having their motives called into question. -
http://www.celebriducks.com/duck_jokes/road_crossing.html

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Eller:

Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.

- H. J. S.

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

Man burde starte en separat tråd med citater, hmmm...
-1, kast forresten lige et blik på selv-mordstråden.

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Een af de bedre:

God has no place within these walls, just as facts have no place within organized religion.
-- Superintendent Chalmers

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

My point being, at vi ikke bør kapre denne tråd med diverse citater...
Desuden er dit citat lige så absurd som at påstå, at evolutionen er et reelt faktum - og at det altså ikke var Lucifer, Satan, Beelzebuub, der lagde fx dinosaurknogler i jorden for at forvirre mennesket!!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2004 af danielruhmann

NotThePastry, synes fandme ikke din humor passer ind på SP. Dine indlæg med selvmordsraten, synes jeg ligeledes er sørgelige... Du virker som en klog gut.. SÅ prøv dog lige at gør nytte, frem for at bjæffe den ene sarkastiske lortekommentar af efter den anden.

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2004 af Marcus (Slettet)

#7, nej det betyder "pluk dagen"

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#14: Enig. Brugeren burde slettes.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2004 af danielruhmann

#13 Forresten, hvorfor har du ikk tegnet dig en ordentlig profil? er du bange for at folk ved hvem du er?

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. september 2004 af NotThePastry (Slettet)

#7 Virkelig?
#14 Ok, jeg opgiver hermed alle personlige karakteristika og infantile forsøg på kynisk humor... men kun fordi du beder så pænt om det.
Men dit indlæg undrer mig meget, idet jeg antager du har læst alle mine indlæg om emnet, men, hvis det ikke er tilfældet får du her mit svar til frodo, der delte din holdning:
Sarkasme, min fodbehårede ven, sarkasme... uden at jeg skal belære dig om hvad ironisk distance betyder, vil jeg godt bede dig gå ind på siden så du ved selvsyn kan konstatere, hvordan landet ligger: Det er ikke en minutiøs gennemgang af, hvordan man begår selvmord, hvis du troede det var tilfældet. Den er et udtryk for satire og sarkasme.
Hvis du hellere vil høre fra folk, der deler dit synspunkt og ikke min (pseudo)holdning, bør du gå ind på http://maddox.xmission.com/hatemail.cgi#SUICIDE

#17 All right, når jeg ikke muntrer mig med gutterne på Radio Oasen, ynder jeg
at indspille dødsporno, hvilket selvfølgelig rejser spørgsmålet: Is it still pedophelia... if the kid is dead?
- jf. tshirthell.com.

PS: Det kunne aldrig falde mig ind at kalde DIG fodbehåret.

PPS: Som det fremgår af mit svar til #17, har jeg IKKE opgivet min sarkasme og ironiske distance.

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#16: Just kidding.

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2004 af danielruhmann

#18 Fatter ikk at du gider bruge dine intellektuelle krafter i dette forum. VI ER LANGT UNDER DIT NIVEAU. Og ang. sarkasme, har du så den forestilling, at det skulle være sjovt? Sarkasme er den sidste form for humor, intellektuelle mennesker griber til. Det er en klart spottende måde at udtrykke sig på.. Hvilket jeg ikke synes burde være nødvendigt her på SP.

Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.