Matematik

renteformlen og eksp. udvk.

11. juni 2008 af sabo (Slettet)
er der nogen der ved hvad sammenhængen mellem renteformlen og eksp. udvikl. er ?
Er der bare at det er det samme man gør? eller?

Svar #1
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

u

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

Renteformel : Kn = K0 * (1+r) ^n
Eksponential vækst: f(x)= b * a ^x

"n" er ligesom "x" en uafhængig variabel.
"Kn" er ligesom "f(x)" afhængig, da den afhænger af tallet "n/x"
Ko og (1+) kan ligesom "b" og "a" kaldes konstanter, da de ikke ændres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

Renteformel : Kn = K0 * (1+r) ^n
Eksponential vækst: f(x)= b * a ^x

"n" er ligesom "x" en uafhængig variabel.
"Kn" er ligesom "f(x)" afhængig, da den afhænger af tallet "n/x"
"K0" og "(1+r)" kan ligesom "b" og "a" kaldes konstanter, da de ikke ændres.

***

Svar #4
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

"Kn" er ligesom "f(x)" afhængig, da den afhænger af tallet "n/x"

den forstår jeg ikke = :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

altså..
Det betyder at, "Kn" eller "f(x)" bliver til det den nu engang bliver fordi "n" eller "x" er et bestemt tal.


Lige et hurtigt eksempel.

Kn = 12.000 * 1,04 ^5
Kn = 14599,83 ..

Kn er altså kun = 14599,83 fordi n = 5..
Havde n = 7 havde man fået et andet tal..


forstår du?
12000 og 1,04 ændrer sig jo ikke i dette eksempel, uanset hvilket tal n er.

Svar #6
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

nååååååååååår.
Okay tusind tak :D
skal jeg så bare sige det?
eksponentielle udviklinger og renteformlen samt sammenhængen mellem disse.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

jeg skal selv til matematikeksamen på tirsdag..
og jeg har tænkt mig at sige

Renteformel : Kn = K0 * (1+r) ^n
Eksponential vækst: f(x)= b * a ^x

"n" er ligesom "x" en uafhængig variabel.
"Kn" er ligesom "f(x)" afhængig, da den afhænger af tallet "n/x"
"K0" og "(1+r)" kan ligesom "b" og "a" kaldes konstanter, da de ikke ændres.

Lige et hurtigt eksempel.

Kn = 12.000 * 1,04 ^5
Kn = 14599,83 ..

Kn er altså kun = 14599,83 fordi n = 5..
Havde n = 7 havde man fået et andet tal..

Så ja, det dækker vidst meget fint ;)

Svar #8
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

okay tusind tak ;)

Svar #9
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

men man skal ikke bevise noget i det emne vel ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

jeg går kun i 1.g .. og jeg skal bevise det i det emne jeg har om renteformlen..

Svar #11
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

jeg går også i 1.g .
er det et bevis du vil dele? :p

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

jamen vi har jo nok ikke de samme eksamensspørgsmål ;)

Svar #13
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

næh, men hvis vi begge har om renteformlen ? :p

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. juni 2008 af engelhard (Slettet)

jamen jeg har jo lige bevist det tidligere ?
:D

Svar #15
11. juni 2008 af sabo (Slettet)

nå for søren... vidste ikk det var et bevis :P
men mange tak hehe...
og held og lykke;)

Skriv et svar til: renteformlen og eksp. udvk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.