Kemi
polære eksam imorgen haster
11. juni 2008 af
studentpigen (Slettet)
hej
har skrevet om polære, vil i tjekke det for mig
Et rent stof har en bestemt smeltepunkt
Hvis den er uren sænker smeltepunktet
Ved normalt atmosfæriske tryk et bestemt kogepunkt
Mens kogepunkterne stiger en lille [email protected]
H2, O2 og H2O er små molekyler.
Alligevel har vand højere smeltepunkt og kogepunkt
Dvs vand har stærke tilkrækningskræfter mellem H2O i fast og flydende tilstand end de 2 andre grundstoffers molekyler
Ladningsforskydning er om det er underskud eller overskud af ladning
Derfor bruger man delta S^+ og delta S^- for at finde polær
Fx Na^+ ?derfor Na^+ = S ^+ (fordi ladningen er plus S^+ )
Fx H2O er neutralt
H2O har en
S^+ og S^- = polær
altså pluspol og minuspol kaldes dipol
Hydrofil: polære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofil
Hydrofobe: upolære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofobe
Man kan ik blande upolære stoffer med polære
Polære stoffer med andre polære er blandbare ( hvad mener de med det)
Upolære stoffer er blandbare med upolære stoffer
Hvad betyder blandbare?
har skrevet om polære, vil i tjekke det for mig
Et rent stof har en bestemt smeltepunkt
Hvis den er uren sænker smeltepunktet
Ved normalt atmosfæriske tryk et bestemt kogepunkt
Mens kogepunkterne stiger en lille [email protected]
H2, O2 og H2O er små molekyler.
Alligevel har vand højere smeltepunkt og kogepunkt
Dvs vand har stærke tilkrækningskræfter mellem H2O i fast og flydende tilstand end de 2 andre grundstoffers molekyler
Ladningsforskydning er om det er underskud eller overskud af ladning
Derfor bruger man delta S^+ og delta S^- for at finde polær
Fx Na^+ ?derfor Na^+ = S ^+ (fordi ladningen er plus S^+ )
Fx H2O er neutralt
H2O har en
S^+ og S^- = polær
altså pluspol og minuspol kaldes dipol
Hydrofil: polære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofil
Hydrofobe: upolære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofobe
Man kan ik blande upolære stoffer med polære
Polære stoffer med andre polære er blandbare ( hvad mener de med det)
Upolære stoffer er blandbare med upolære stoffer
Hvad betyder blandbare?
Svar #1
11. juni 2008 af JesperJuul (Slettet)
Skriver lige svar til dit:
hej -> Hej!
har skrevet om polære, vil i tjekke det for mig
Et rent stof har en bestemt smeltepunkt
Hvis den er uren sænker smeltepunktet -> Det kommer jo an på, hvad urenheden består i.
Ved normalt atmosfæriske tryk et bestemt kogepunkt -> jep!
Mens kogepunkterne stiger en lille [e-mail] -> wtf?
H2, O2 og H2O er små molekyler. -> Jep
Alligevel har vand højere smeltepunkt og kogepunkt
Dvs vand har stærke tilkrækningskræfter mellem H2O i fast og flydende tilstand end de 2 andre grundstoffers molekyler -> Jep, og det skyldes hydrogenbindingerne, som er de stærkeste intermolekylære bindinger.
Ladningsforskydning er om det er underskud eller overskud af ladning -> Nej. Det er hvordan ladningen er forskudt i stoffet. F.eks. er den negaitve ladning forskudt hen imod O'et i H2O (derfor dipolen).
///
Derfor bruger man delta S^+ og delta S^- for at finde polær
Fx Na^+ ?derfor Na^+ = S ^+ (fordi ladningen er plus S^+ )
Fx H2O er neutralt
H2O har en
S^+ og S^- = polær
altså pluspol og minuspol kaldes dipol
/// -> Forstår jeg ikke.
Hydrofil: polære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofil. -> Ja, hydro betyder vand og fil elsker. Altså vandelskende. Ligesom homofil (homo=menneske), menneskeelskende.
Hydrofobe: upolære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofobe -> Nej, som IKKE er blandbare med vand. Hydro=vand. Fob=hadende. Altså vandhadende. Ligesom araknoFOBi arak=edderkop, fob=hadende.
Man kan ik blande upolære stoffer med polære -> Præcis; lige børn leger bedst. Du kan f.eks. ikke blande vand (polært) med olie (upolært).
Polære stoffer med andre polære er blandbare ( hvad mener de med det) -> At du kan blande polære stoffer.
Upolære stoffer er blandbare med upolære stoffer
Hvad betyder blandbare? -> At de kan blandes. Olie og vand er f.eks. ikke blandbare, mens saftevand og vand går fint... :)
hej -> Hej!
har skrevet om polære, vil i tjekke det for mig
Et rent stof har en bestemt smeltepunkt
Hvis den er uren sænker smeltepunktet -> Det kommer jo an på, hvad urenheden består i.
Ved normalt atmosfæriske tryk et bestemt kogepunkt -> jep!
Mens kogepunkterne stiger en lille [e-mail] -> wtf?
H2, O2 og H2O er små molekyler. -> Jep
Alligevel har vand højere smeltepunkt og kogepunkt
Dvs vand har stærke tilkrækningskræfter mellem H2O i fast og flydende tilstand end de 2 andre grundstoffers molekyler -> Jep, og det skyldes hydrogenbindingerne, som er de stærkeste intermolekylære bindinger.
Ladningsforskydning er om det er underskud eller overskud af ladning -> Nej. Det er hvordan ladningen er forskudt i stoffet. F.eks. er den negaitve ladning forskudt hen imod O'et i H2O (derfor dipolen).
///
Derfor bruger man delta S^+ og delta S^- for at finde polær
Fx Na^+ ?derfor Na^+ = S ^+ (fordi ladningen er plus S^+ )
Fx H2O er neutralt
H2O har en
S^+ og S^- = polær
altså pluspol og minuspol kaldes dipol
/// -> Forstår jeg ikke.
Hydrofil: polære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofil. -> Ja, hydro betyder vand og fil elsker. Altså vandelskende. Ligesom homofil (homo=menneske), menneskeelskende.
Hydrofobe: upolære stoffer som er blandbar med vand siges at være hydrofobe -> Nej, som IKKE er blandbare med vand. Hydro=vand. Fob=hadende. Altså vandhadende. Ligesom araknoFOBi arak=edderkop, fob=hadende.
Man kan ik blande upolære stoffer med polære -> Præcis; lige børn leger bedst. Du kan f.eks. ikke blande vand (polært) med olie (upolært).
Polære stoffer med andre polære er blandbare ( hvad mener de med det) -> At du kan blande polære stoffer.
Upolære stoffer er blandbare med upolære stoffer
Hvad betyder blandbare? -> At de kan blandes. Olie og vand er f.eks. ikke blandbare, mens saftevand og vand går fint... :)
Skriv et svar til: polære eksam imorgen haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
