Matematik

hjælp til mat stykke

22. september 2004 af wasp (Slettet)
ok nu har jeg siddet og kigget på den her opgave i lang nok tid og kan stadig ikk få den til at gå op.

den lyder: Svend er blevet lidt for tyk. han vejer faktis 11 kg mere end Søren. Men hvis Svend tabersig 5 kg og Søren tager 8% på i vægt vil de veje lige meget.
hvad vejer de?

jeg har prøvet og stille en ligning:
x - 5 = x + x0,08 men det passer ikk for differencen mellem dem er 10 når jeg har regnet den færdig...

hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2004 af fuchur (Slettet)

jeg har stillet ligningen op lidt anderledes:

1.08x+11=x-5

men resultatet får jeg til 200, så vil ikke om det kan passe

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2004 af fuchur (Slettet)

ups, tror faktisk den skal se sådan ud

1.08(x+11)=x-5

så bliver resultatet 86.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af Damon (Slettet)

y-x = 11

x + 5 = 0,92y


isoler x eller y i den ene og indsæt i den anden

Svar #4
22. september 2004 af wasp (Slettet)

ahhh, har fundet ud af det.. hvis man tager 6/0,08 gir det 75 altså vejer søren 75kg og søren vejer 11 kg mere dvs. 86.

86 - 5 = 81
75 * 0,08 + 75 = 81
:D
tak for hjælpen

Skriv et svar til: hjælp til mat stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.