Matematik

Bevis differentialligningsmodeller

12. juni 2008 af Yis_xxx (Slettet)
Hvorfor er f(x) = 0 en løsning til y' = ay(M-y)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af Esbenps

Det følger direkte af nulreglen. Prøv at indsætte y = 0 i din ligning og se, at det giver et sandt udsagn...

Svar #2
12. juni 2008 af Yis_xxx (Slettet)

har jeg gjort, så bliver y' = 0 men f'(x) er da ikke nødvendigvis 0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af Esbenps

Hvis f(x) = 0, hvad er f'(x) så? Den er også 0... dvs. y' = 0. Tilbage står der 0 = 0, hvilket må siges at være sandt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Hvis du har en begyndelsesværdi, f.eks f(0)=34, så er det korrekt at f(x)=0 selvfølgelig ikke kan være en løsning. Men hvis du ikke har nogen begyndelsesværdi, da kan løsningen enten være den der garanteret står en formel for i bogen eller f(x)=0 på samme tid, da løsningen her ikke vil være entydigt bestemt.

Svar #5
12. juni 2008 af Yis_xxx (Slettet)

Vil du være venlig at forklare mig hvorfor f'(x) = 0 når f(x) = 0? Er det fordi når man differentierer f(x) så giver det 0?
Det er sikkert et MEGET nemt spørgsmål med et MEGET nemt svar, men jeg har læst så intenst nu at jeg snart ikke ved hvad 2 + 2 er. Altså ik' kan se de simple ting for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2008 af Esbenps

#5
Prøv at tegne grafen for funktionen f(x) = 0. Den er helt vandret (konstant). Funktionen f'(x) er jo netop hældningen af grafen for f(x), men hældningen er jo konstant 0, da grafen for f(x) er vandret...

Når man differentierer en konstant giver det altid 0. Eftersom f(x) konstant er 0, så er f'(x) lig 0...

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2008 af Esbenps

#5
Hvis du skulle være i tvivl, så er 2 + 2 lig 4 :-)

Svar #8
12. juni 2008 af Yis_xxx (Slettet)

Ok forstår det godt nu. Hehe godt så

Skriv et svar til: Bevis differentialligningsmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.