Matematik

Differentation: Bevis af f(x)=k*f(x)

12. juni 2008 af paro- (Slettet)
Jeg er helt blank på dette bevis, og kan intet finde i mat bogen om det.

Noget hjælp til det ville være super...

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af blackduck (Slettet)

Det kan jeg da godt forstå, for det passer ikke :)

f(x) er ikke det samme som en konstant gange f(x). Det siger lidt sig selv. Du må lige opskrive hele sætningen. Er det (k*f(x))'=k*f'(x) eller er det noget med en sammensat funktion.

Svar #2
12. juni 2008 af paro- (Slettet)

Altså vi har fået eksamensspørgsmålet som lyder:
"Bevis regnereglerne for differentation af f(x)=k*f(x) og f(x)=1/x"

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af Riemann

f(x)=k*f(x), dette er kun rigtigt hvis k=1 eller f(x)=0. Men prøv lige at læs dit eget indlæg igen og se om du ikke har skrevet forkert (læs også #1 igen...).

For at differentiere 1/x skal du bare udnytte, at

( x^a )' = a*x^(a-1)

Skriv et svar til: Differentation: Bevis af f(x)=k*f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.