Matematik

Matematikhjælp

12. juni 2008 af dumsomendør (Slettet)
Hvis jeg husker rigtigt, så burde man kunne finde stigningen mellem to tal i procent, ved at dividere det lille tal med det store tal, jeg synes det virker lidt vildt at der skulle være en stigning på 80% mellem de her to tal, så skal lige have hjælp fra jer.

41121 / 51058

/ = Divider

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

((41121-51058)/41121)*100%=24.1%

Dvs. en stigning på 24.1%

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Det er jo ikke vildt, når man tænker på at 4 er 80% ud af 5. Eller hvis vi ganger tallene med to, således det er 8 og 10. Så er det er jo også en 8-endedel.
Så det giver 80,54 %

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Første linie i #1 skal hedde ((51058-41121)/41121)*100%=24.1

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2008 af o1-studie (Slettet)

Se bort fra #2 - en lille tanketorsk.

Svar #5
12. juni 2008 af dumsomendør (Slettet)

Jeg takker, nu skal jeg ikke gå op og sige vrøvl om Nokias omsætning :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Taler vi om en stigning fra et tal til et andet tal, eller? Hvis ikke er mine svar forkerte...

Svar #7
12. juni 2008 af dumsomendør (Slettet)

Ja vi gør, stigningen mellem 41121 og 51058.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

#7 altså stigningen fra 41121 til 51058? Ok. Hvis du lige tænker dig lidt om, er 80% en MEGET stor stigning. Svaret er i #1+#3

Svar #9
12. juni 2008 af dumsomendør (Slettet)

Skrev jo også at jeg syntes det var for høj en stigning, derfor jeg lavede topic.

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

Man kan sige, at der gælder følgende (groft sagt) om stigninger (folkeskole-skrevet):

stigning: (forskellen mellem tallene)/ det mindste
fald: (forskellen mellem tallene)/ det største

God huskeregel^^

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2008 af juventuz (Slettet)

I #10 skal der i første linje stå:... om stigning/fald...

Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.