Debat

Kvinder i naturvidenskab

13. juni 2008 af hiat (Slettet)
Er der en usynlig barriere for kvinder i naturvidenskab? Har kvinder der sværere i naturvidenskabelige miljøer?

Iflg. http://scienceblogs.com/thusspakezuska/2008/02/how_to_get_published_in_nature.php er svaret ja. I et videnskabeligt blad steg antallet af godkendte artikler skrevet af kvinder med 8% efter man anonymiserede processen, så det ikke var muligt at bedømme om forfatteren var kvinde eller mand efter navnet.

Og det er bare en af faktorerne.
Hvorfor er der så få kvindelige professorer, endda på fakulteter, hvor størstedelen af de studerende er kvinder?
Hvorfor er så få kvinder Nobelprismodtagere?
Hvorfor hører man om så få kvindelige forskere?

Ligger det i kulturen, eller er mænd fra naturens hænd bare bedre til naturvidenskab?

Svar #1
13. juni 2008 af hiat (Slettet)

Se derudover https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=540698 for at teste dig selv.

Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Et godt bud ville være, at kvinderne endnu ikke har nået at udfolde sig. Det er først indenfor de sidste 50 år og frem efter, at kvinderne er begyndt at komme ud på arbejdsmarkedet og som logisk konsekvens af dette kræver det tid og indpasning.

Desuden er der også flere mænd, der interesserer sig for matematik og naturvidenskab på forskerniveau.

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. juni 2008 af Sommerflue (Slettet)

#3
Den udtalelse bør premiere dig med titlen "årets transvestit".

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

#3) Og du er hjernedød...

Brugbart svar (1)

Svar #6
13. juni 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

#3
Hm, haha. Det er ikke alle der er dumme!

Brugbart svar (1)

Svar #7
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#3 Så må jeg være et modeksempel ! :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Der er jo også forskel på, hvad man gerne vil. Kvinder der er gode til naturfag bliver tit læger eller noget i den genre, mens drenge har større tendens til at blive forskere end piger. Måske er det for nørdet for piger?

Brugbart svar (1)

Svar #9
13. juni 2008 af JacobJensen (Slettet)

Manden er stærkest psykisk. Det er faktisk et faktum, men det giver også mening, fordi kvinderne har haft alle muligheder de sidste 50 år.

De forhold, der overlever i Danmark, er primært forhold, hvor manden dominerer mest, især sexlivet. Hvis det ikke er ham, der skal tage første skridt, fungerer det bare ikke. De forhold hvor manden bliver kostet af konen konstant fungerer jo ikke, og der er sjældent sex, fordi forholdet ikke er levende.

Brugbart svar (1)

Svar #10
13. juni 2008 af laura-gregers (Slettet)

tror det (som det allerede er blevet sagt) har noget at gøre med, at kvinderne hellere vil være læger end forskere, måske fordi vi hi har en lidtr blød side, og derfor gerne vil kunne se at vi hjælper nogle? men, tror ikkke at #3 tager helt fejl når han siger, at kvinder er dumme til naturvidenskab. selvfølgelig er der (mange) undtagelser, men det er et faktum, at mænd og kvinders hjerne er forskellige, eks. er kvinders hjernebjælke større, hvilket gør dem bedre til at multitaske, sætte ord på følelser, og derved kende sig selv, og kombinere kreativitet og logik, hvilket jeg kunne forestille mig gjorde dem bedre til de humanistiske fag.

selv regner jeg dog med at blive forsker inden for medicin :)

Brugbart svar (1)

Svar #11
13. juni 2008 af Sommerflue (Slettet)

#9
Det er latterligt. Postulat, og ønsketænkning.

Jeg har levet i adskillige år, og har til dato ikke mødt mere end een mand, der var min styrkemæssigt jævnbyrdige psykisk.

I Italien er der flere kvindelige fysikere end mænd, da de traditionelt oplever fysik som et humanistisk fag. Det er interessant.

Brugbart svar (1)

Svar #12
13. juni 2008 af Sommerflue (Slettet)

#9
jeg vil lige tilføje, at kvinden godt kan være den stærkeste psykisk, uden at hun af den grund koster rundt med manden. De to ting har ikke noget med hinanden at gøre.

Brugbart svar (1)

Svar #13
13. juni 2008 af Inspirator (Slettet)

#11
Ja, det har jeg hørt i radioen forleden. Herhjemme er det omvendt.

Brugbart svar (1)

Svar #14
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#10 Kvinden er kun den bedste til at sætte ord på følelser, fordi hun bruger længere tid på at tænke over dem. Det er dog en generalisering at sige kvinder, for jeg vil ikke mene, at alle kvinder gør dette. Nogle mænd er lige så humanistiske i deres tankegang. For at sætte ord på dine følelser må du kigge ind i dig selv, og det er ikke alle der tør dette, da man så bliver tvunget til at tage stilling til sig selv på godt og ondt.

#9 De italienske mænd laver jo heller ikke andet end at smøre fedt i håret og spise spaghetti. :-)

Med hensyn til endnu et synspunkt i denne debat, er mænd for det meste mere logiske i deres tankegang, hvilket er til gavn i matematik og derfor også indenfor naturvidenskab. På samme måder er kvinder ikke særlige gode til at visualisere.

Brugbart svar (1)

Svar #15
13. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #16
13. juni 2008 af The Master (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #17
13. juni 2008 af The Master (Slettet)

jeg må afsted nu !
kom endelig med bemærkninger til udsagnet ;-)

Brugbart svar (1)

Svar #18
14. juni 2008 af laura-gregers (Slettet)

synes ikke, der er nogle der skal kommentere #16, for han gør det jo kun for at provokere. han ved jo udemærket godt, at vi er dybt uenige i det han siger. ærlig talt, det her startede altså som en seriøs debat!!!

Brugbart svar (1)

Svar #19
14. juni 2008 af MiaMette (Slettet)

Problemet i dag er, at vi ikke kan skelne arv fra miljø i sådan et spørgsmål som dette, der er simpelthen for mange faktorer som mudrer billedet. Grunden til, at kvinder fravælger naturvidenskab kan være pga. en grundlæggende anderledes biologi (som mange af jer påstår), men det kan ligeså vel være pga. hvordan vores samfund er bygget op.

Jeg ved ikke helt, om manglen af kvinder er et problem (endnu). Kvinder har knap nok haft stemmeret i 100 år endnu, og det er først fra midt-50'erne, at de virkelig er kommet ind på arbejdsmarkedet. Vi er stadigvæk i en tilpasningsperiode og er ikke nået "ligevægt" endnu. Flere kvinder strømmer ind på universiteterne, og skolesystemet lader til at være bygget for kvinder - flere og flere drenge føler sig utilpasset. Jeg tror, det ligger i vores samfundsstruktur, men den er også ved at ændre sig. 50 år er ikke lang tid, så jeg vil vente et par hundrede år, og hvis der ikke sker nogle seriøse ændringer inden da, /så/ synes jeg, at man skal være bekymret.

Jeg skal selv læse naturvidenskab, så jeg håber da på at blive en del af statistikkerne - på den gode måde :)


#18 Enig, The Master er helt klart en troll - åbenlyse provokationer og "kom endelig med bemærkninger til udsagnet." Hvis man reagerer på det, svarer det til at fodre dyrerne i zoo; de stopper aldrig med at plage.

Brugbart svar (1)

Svar #20
14. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#16 Tror du selv på det?

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.