Matematik

Lineær uafhængighed - hvorfor pivot?

13. juni 2008 af DaveAllen (Slettet)
Hej,

Jeg mangler et godt tal eksempel på en Lineær uafhængighed - nogle forslag?
Også, hvis pivot søjler ligger inden for spannet, vil de være lineært uafhængige... hvordan skal dette forståes?? Jeg forstår godt at f.eks. i en geometrisk afbildning skal der ikke være mere end 2 vektorer, ellers bliver de afhængige hvis der kommer flere vektorer.
Men hvordan skal dette tolkes i en matrix situation, hvor alle "tal" i matricen kommer fra vektorene... derfor "hvis pivot søjlen ligger inden for spannet (dvs samlingen af alle vektorer) vil løsningen være lineært uafhængig"... ?

Hvad løser man med en pivot søjle, at der er en ledende indgang?? Er Lidt forvirret..


Hjælp påskønnes!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af sigmund (Slettet)

DaveAllen, prøv det her: http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Mathematics/18-06Spring-2005/VideoLectures/index.htm. Strang er god. Forhåbentlig får du noget ud af hans forelæsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2008 af math-freak++ (Slettet)

Slettet

Svar #3
13. juni 2008 af DaveAllen (Slettet)

1000 tak Sigmund!

Math-freak, det må være træls at være så klog som dig... alle de spørgsmål. Godt jeg er normal og almindelig dum :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#2 Det var da noget mærkeligt noget at skrive...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

Prøv at læse følgende http://www.algebra.com/algebra/college/linear/hefferon.pdf

Jeg plejer godt nok at være ret hurtig til at forstå matematik, men det tog mig kun en dag at læse kapitel 1 og lave opgaverne, så det burde være overkommeligt, da jeg fornemmer du har lidt indsigt i emnet :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

#5 Hvem?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2008 af stræber-pigen (Slettet)

Den bog har jeg allerede læst i..

Svar #8
13. juni 2008 af DaveAllen (Slettet)

#1 - jeg kan ikke se real player filer desværre.

#5 Tak for linket.
Jeg synes ikke rigtigt jeg kunne finde det jeg søgte efter. Jeg prøver på at finde et konkret eksempel på lineær uafhængighed som f.eks. f(x)= Ax, dvs. hvordan jeg viser en linæar kombination af søjlerne i matricen, så man får alle linær kombinatioer i søjlerne...
Nogle forslag?



Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juni 2008 af grisehønen (Slettet)

For
2x+y = 2
4x+2y = 4 har du jo
2x+y = 2
0 = 0
og dermed
y = -2x+2

Eller med
3x + y + z = 4
z = f(x,y) = 4-y-3x

Det kan du jo indskrive i et koordinatsystem, men det er måske ikke det du skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2008 af sigmund (Slettet)

#8,

Hvis du ikke vil installere RealPlayer, så kan du prøve RealAlternative (se http://www.free-codecs.com/download/real_Alternative.htm)

Skriv et svar til: Lineær uafhængighed - hvorfor pivot?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.