Fysik

Ohms lov

13. juni 2008 af Ofeliab (Slettet)
Nogen der kan forklare Ohms lov, har ikke helt forstået den (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

Ohm lov for en resistor:

U = R * I

Hvad er det helt præcist du ikke forstår?

Liv1988

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvis vi lige skriver den op: U=R*I Så siger den at spændingsfaldet er lig me produktet af resistansen og strømstyrken gennem en leder. Man ser også at hvis man afbilder funktionen i et koordinatsystem med strømstyrken ud af x-aksen og spændingsfaldet op af y-aksen, får man en ret linie med R som hældningstallet.

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2008 af Moniee (Slettet)

Det er lidt nemmere at forstå, hvis man bare siger U = spændingen R = modstanden og I = strømstyrken.. spændingen = modstanden x strømstyrken.. du kan altså regne spændningen ud, hvis du kender modstanden og strømstyrken, på denne måde.. Du kan også finde f.eks. strømstyrken, hvis du ændrer lidt på formlen :)

Håber det kan bruges..

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2008 af mathon

er det
1) forklaringen af den

2) brugen af den?

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2008 af Sunshine13 (Slettet)

Jeg har fundet noget på nettet om det. håber det hjælper en smugle :b

Tyskeren Georg Simon Ohm lavede en lov, og loven kaldte han Ohms Lov…
Ohms lov: U = R * I
Han sagde at U var spændingen, eller voltene, R var modstanden, eller Ohmene, og I var strømstyrken, eller amperene.
Altså: Hvis man ganger modstanden i en ledning, med strømstyrken i en ledning, så får man spændingen.
Hvis man kan finde ud af at lege med ligninger i matematik, kan man så også finde ud af at:
R = U / I og I = U / R
Man kan altså finde modstanden ved at dividere volten med amperene (hvilket vi vidste i forvejen), og man kan finde strømmen ved at dividere volten med ohmene.
..Ohms lov er noget af det mest grundlæggende indenfor fysik. Hvis I nogensinde kommer til at have fysik efter folkeskolen, så kan I med garanti ikke skrive én rapport uden at bruge ohms lov i en eller anden sammenhæng… Og man kan bruge den til meget.
Eksempel:
På modstande på printplader kan man ved hjælp af farvekoder aflæse hvor meget modstand modstanden har… okay den tager vi lige igen… På printplader er der mange gange en modstand, og hvis man vil have at vide hvor stor den modstand er, kan man kigge på nogle farver, der er malet på den… Bedre? Okay… Hvis der på en modstand er malet det, der svarer til , og modstanden er tilsluttet direkte til et 1,5V batteri, så kan vi regne ud hvor stor en strøm der går i kredsløbet. Vi siger bare
at . Der burde altså gå en strøm på en kvart ampere… Nu er
der imidlertid ikke nogle der er så dumme at lave en printplade, med kun et batteri og en modstand.

Eksempel:
Lille Svend Ove Jørgensen der stammer og er skeløjet… Kender I ham?... Nå men han har i hvert fald en lille lampe, der springer hvis der løber over 1 ampere igennem den. Den vil han gerne sætte i stikkontakten, så han kan få noget lys. Pæren har modstanden ved 1 amperes strøm… Hvor en modstand skal han sætte sammen med pæren, for at den ikke springer?... Jo, hvis spændingsforskellen i stikkontakten er 230 Volt, og der skal løbe en strøm på 1 Ampere, så skal den samlede modstand være . Men pæren gav selv de . Modstanden skal altså være på . Lille Svend Ove Jørgensen der stammer og er skeløjet er desværre også meget dum, hvis han sætter sådan en modstand på, for han ville bruge alt for meget energi i forhold til hvor meget lys han fik ud af det… Modstanden ville jo bremse elektronerne ufattelig meget, (det er modstandens job), og den energi der går tabt i den, ville kunne være brugt til lys i en større lampe.
Nu mangler jeg bare at sige én lille ting omkring ohms lov… Noget af det allerførste jeg sagde, var at det kun var nogle ting, der havde den samme modstand altid. Det fandt han Georg Simon ud af, og først blev han meget ked af det, fordi han troede at hans åh så fine lov ikke kunne bruges til en skid, men så blev han pludselig smart: Han sagde at ohms lov kun kunne bruges på de komponenter, der altid havde den samme modstand… Og de komponenter kaldte han… MODSTANDE! (okay han sagde nok det hel på tysk, men princippet er godt nok)
..Man kan altså kun sige at en komponent er en modstand, hvis den altid har den samme modstand, og altså opfylder ohms lov… Skide sindssygt men det passer…
..Derfor giver jeg jer hermed lov til at tackle jeres lærer og lægge ham/hende i en tredobbelt benlås mens i råber ”hææææææææææææiiiiiiiiiiii” næste gang vedkommende siger at en pære er en modstand… Det er nemlig ikke en modstand, men et komponent med en ikke konstant modstand…


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2009 af visualdeveloper (Slettet)

Ohms Lov - lidt simpel læsning, som jeg har haft god nytte af.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2011 af cathi (Slettet)

t


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2011 af mathon

     når
             spændingen er konstant
    er
             modstand og strømstyrke omvendt proportionale


 


Skriv et svar til: Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.