Matematik
eksponentiel ligning?
13. juni 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
Hey, jeg er ved at læse til mat eksamen b-niveau.
Er nu nået til eksponentielle udviklinger, og da vi har spørgsmålene givet på forhånd, står der at man ska' give eksempler på løsning af eksponentielle funktioner!?
Er der nogle som ka' hjælpe med hvilke eksponentielle ligninger der snakkes om. Husker intet fra mit 1.g materiale..
Tak på forhånd.
Er nu nået til eksponentielle udviklinger, og da vi har spørgsmålene givet på forhånd, står der at man ska' give eksempler på løsning af eksponentielle funktioner!?
Er der nogle som ka' hjælpe med hvilke eksponentielle ligninger der snakkes om. Husker intet fra mit 1.g materiale..
Tak på forhånd.
Svar #1
13. juni 2008 af Bruger slettet (Slettet)
hov, mener 'giv eksempler på løsning af eksponentielle *ligninger*' ..
Svar #2
13. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Eksponentielle ligninger er ligninger hvori den ubekendte (fx x) forekommer som eksponent. Et eksempel kunne være:

Denne ligning løses ved at trække 9 fra på begge sider for derefter at tage logaritmen på begge sider. Herefter benyttes logaritmeregnereglen:
 = n \cdot log(p)$)
Denne ligning løses ved at trække 9 fra på begge sider for derefter at tage logaritmen på begge sider. Herefter benyttes logaritmeregnereglen:
Svar #3
13. juni 2008 af sengul (Slettet)
Forskriften: f(x) = b * a^x
Hvis vi siger du har punkterne: Q(3,4), P(2,-5)
x1=3, x2=2 , y1=4 og y2=-5
Her skal du så finde a ved at sige:
a = x2-x1 (kvatradrod) y2/y1
b= y1/a^x1 el. y2/a^x2
Hvis vi siger du har punkterne: Q(3,4), P(2,-5)
x1=3, x2=2 , y1=4 og y2=-5
Her skal du så finde a ved at sige:
a = x2-x1 (kvatradrod) y2/y1
b= y1/a^x1 el. y2/a^x2
Skriv et svar til: eksponentiel ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
