Fysik

varmekapacitet

23. september 2004 af Carter (Slettet)
når man regner varmekapaciten=
Q=m*ændring(t)*C
måles t så altid i centius?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af riquelme (Slettet)

Celsius eller Kelvin; du må selv vælge...

Svar #2
23. september 2004 af Carter (Slettet)

hvad er kelvin nu?

Svar #3
23. september 2004 af Carter (Slettet)

nå det ved jeg da egentlig godt

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2004 af sigmund (Slettet)

Da det er ÆNDRINGEN i temperaturen, som indgår i formlen, er det lige meget om du bruger grader Celsius eller Kelvin. Hvis c er opgivet i enheden [J/(kg*C)], så brug grader Celsius. Hvis c derimod er opgivet i enheden [J/(kg*K)], så brug Kelvin. Ellers er Kelvin = grader Celsius + 273.16.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2004 af frodo (Slettet)

Hallo!

Idet enheden på Celsius-skalaen er Kelvin, fås ALTID Kelvin ved subtrattion af to temperaturer angivet i Celsius!

Men i teorien er det ligemeget, men det vil være mest nøjagtigt at benytte Kelvin.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2004 af Peden (Slettet)

Det vil ikke være mest nøjagtigt.

Får man opgivet noget som grader celcius, hvor man bare skal regne med en stigning eller et fald, så regner man da ikke om til kelvin, det ville være spild af tid.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2004 af frodo (Slettet)

Den skal ikke regnes om til kelvin, men eksempel:
t=37C og t=45C efter, så fås:

delta(t)=45C-37C=8K

Det er nu engang sådan, at Celsiusskalaen, har Kelvin som enhed, og det derfor denne der fås ved at trække to gradtal i celsius fra hinanden.
Der skal altså ikke regnes om, og "nøjagtigt" var måske også forkert at bruge, men det vil være en tand mere korrekt, jf ovenfornævnte argument.

Det er i praksis PISSE ligemeget, men det vil stadig være mere korrekt at bruge ovenstående!!

Skriv et svar til: varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.