Matematik

lommeregner, hvordan?

23. september 2004 af liste (Slettet)
Hvordan indtaster man 10´ende rod af 5/2 på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af frodo (Slettet)

10'nde rod(x) = x^(1/10)

den n'te rod af x = x^(1/n)

Svar #2
23. september 2004 af liste (Slettet)

dte er ikke det jeg mener. der skal stå 10ende rod (kvadratrod) til 5/2

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2004 af frodo (Slettet)

ja men så er x =5/2
så du skriver

(5/2)^(1/10)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Ti-83+:

10 -> MATH -> 5 -> (5/2) -> ENTER

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Når du er ved det sidste led (du skal taste det ind præcis, som jeg har skrevet det op), står der noget lignenden 10*sqrt(5/2)...

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

* betyder selvfølgelig ikke gange her...

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Herman har ret.

Men hvem kan ikke forestille sig en figur i ti dimensioner?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

HAHA! Endelig doktor!

(giver mig selv hånden)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2004 af Samuel (Slettet)

Tilløg

Skriv et svar til: lommeregner, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.