Matematik

polynomier

15. juni 2008 af yazahra (Slettet)
Hey alle sammen =)

sidder her og laver noget math, men er itvivl om følgende:

Gør rede for polynomiers toppunkter og rødder??

hvad skal jeg komme ind på!!

håber i kan give mig råd til at komme igang lige med det her:)

på forhånd takker..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Toppunkter - diffenrentialregning

Rødder - løsning af andengradsligninger etc.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#1 Til arbitrære polynomier. Ikke altid af 2. grad.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af mathon

hvad betyder steder,
hvor
1) f'(xo) = 0

2) f(xo) = 0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#2 Jeg regner ikke med, at #0 skal ind på arbitrære polynomier..

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#5 Fordi #0 vist kun går i 2g.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #8
15. juni 2008 af yazahra (Slettet)

går i 3.g

mit overordnet spørgsmål er:

Polynomier og differentialregning.

Gør rede for polynomiers rødder og toppunkter.
brug differentialregning til at argumentere for, at n'te grads polynonium højst har n-1 toppunkter.

sådan lyder mit spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2008 af mathon

f(x) = c_n*x^n + c_n-1*x^(n-1)+....c_2*x^2 + c_1*x + c_0

rødder:
f(x) kan højst have n rødder, da f(x) er et n'te-grads polynomium



f'(x) = c_n*n*x^(n-1) + c_n-1*(n-1)*x^(n-2)+....+ c_1

ekstrema
kræver
f'(xo) = 0, hvilket maksimalt kan optræde (n-1) gange,
da
f'(xo) er et (n-1)'te-grads polynomium.

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.