Matematik

Et par dumme af de her reduktions opgaver.

23. september 2004 af shack (Slettet)
Har fået følgende to opgaver som jeg ikke kan få til at gå op:

Reducer:

2a(a-b)+(a+b)^2-(a+b)(a-b)

Så vil jeg da mene at det giver:

2a^2-2ab+a^2+b^+2ab-a^2-b^2?
Er det ikke rigtigt nok så vidt?

Og den anden heddeR:

løs ligningen:

x(x^2-4)(x^2+3)=0

???? Kan ikke rigtigt finde ud af den

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2004 af QaZZaQ

2a(a-b)+(a+b)^2-(a+b)(a-b)

2a^2-2ab+a^2+2ab+b^2-(a^2-ab+ab-b^2)
3a^2+b^2-a^2+b^2
2a^2+2b^2

Det er hvad jeg får det til, så vidt jeg kan se har du en fortegnsfejl ved det sidste led.

x(x^2-4)(x^2+3)=0
x=0 v x=2

Svar #2
23. september 2004 af shack (Slettet)

Glemmer altid det med nulreglen! Mange mange tak...

Skriv et svar til: Et par dumme af de her reduktions opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.