Andre fag

hastighed ud fra (F,t)-graf

24. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
hvordan finder man en partikels fart ud fra en graf, der viser kraften på partiklen som funktion af tiden??

Svar #1
24. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Størrelser:

F=kraft[kg*m/s^2]
t=tiden [sekunder]
v=farten [meter/sekund]
m=massen af partiklen[kg]

Find først arealet under kurven, så får du:

F[kg*meter/sekund^2]*t[sekund]=m*v[Kg*meter/sekund]

Farten er altså:

v=F*t/m[meter/sekund]

Mvh. Jan

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2003 af 404error (Slettet)

Hvis man integrerer kraftfunktionen får man impulstilvæksten. Hvis det antages, at partiklen oprindeligt er i hvile og massen er kendt, så kan du bestemme slutfarten som forholdet ml. arealet under tid-kraft kurven og massen.

Svar #3
24. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Rettelse #1: For resten du behøver ikke at finde arealet under kruven, hvis du kun skal finde partiklens fart til et givet tidspunkt.

Rettelse #2: F=kraft[kg*meter/sekund^2]

Svar #4
24. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Størrelser:

F=kraft[kg*m/s^2]
t=tiden [sekunder]
v=farten [meter/sekund]
m=massen af partiklen[kg]

Find først arealet under kurven, så får du:

F[kg*meter/sekund^2]*t[sekund]=m*v[Kg*meter/sekund]

Farten er altså:

v=F*t/m[meter/sekund]

Mvh. Jan

Skriv et svar til: hastighed ud fra (F,t)-graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.