Fysik
Tjekke en fysikopgave
24. september 2004 af
Julie J (Slettet)
Vil i lige se, om jeg har gjort det her rigtigt?
En ballon stiger med lodret hastighed 5m/s samtidig med at den drives i vandret retning med hastigheden 15m/s. Når ballonen er 500m oppe slipper den en metalkugle. Beregn hvor langt ballonen flytter sig i vandrt retning, inden kuglen rammer jorden.
Jeg har sagt:
Kugle: Frit fald, dvs.
s(t) = 0,5g*t^2
500m = 0,5*9,82*t^2
... regne, regne:
t = 10s
Nu kommer problemet: Ballonens strækning:
s(t) = v*t
Hvilken v-værdi skal jeg bruge? Er det fint nok at bruge v=15m/s, eller skal jeg vha. trigonometri beregne den "skrå"-hastighed for ballonen og derefter beregne v?? Hvis v = 15m/s indsættes blot i formlen ovenfor.
Er opgaven ellers rigtig?
En ballon stiger med lodret hastighed 5m/s samtidig med at den drives i vandret retning med hastigheden 15m/s. Når ballonen er 500m oppe slipper den en metalkugle. Beregn hvor langt ballonen flytter sig i vandrt retning, inden kuglen rammer jorden.
Jeg har sagt:
Kugle: Frit fald, dvs.
s(t) = 0,5g*t^2
500m = 0,5*9,82*t^2
... regne, regne:
t = 10s
Nu kommer problemet: Ballonens strækning:
s(t) = v*t
Hvilken v-værdi skal jeg bruge? Er det fint nok at bruge v=15m/s, eller skal jeg vha. trigonometri beregne den "skrå"-hastighed for ballonen og derefter beregne v?? Hvis v = 15m/s indsættes blot i formlen ovenfor.
Er opgaven ellers rigtig?
Svar #1
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Husk at ballonen stiger opad!
Dvs. den har u = - 5 m/S.
Dvs. den har u = - 5 m/S.
Svar #3
24. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Fra dine udregninger: Du finder tiden det tager kuglen at ramme jorden via s=0.5at^2; men du bør faktisk inkludere ut i din ligning: s=ut+0.5at^2.
Jeg ville desuden kigge på den retvinklede trekant, som du beskriver.
Jeg ville desuden kigge på den retvinklede trekant, som du beskriver.
Skriv et svar til: Tjekke en fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
