Matematik
Tangentplan
16. juni 2008 af
ac.flem (Slettet)
Jeg sidder og vil redegøre for bevise om tangentplanets ligning. Men der er noget jeg ikke helt kan forstå..
Altså for et plan i rummet gælder det at
skalarproduktet = 0, hvorfor
PoP*n=0 -> a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0).
Jeg ved at normalvektoren i dette tilfælde har koordinaterne n=(x0-a, y0-b, z0-c).
Men i bogen står der at tangentens ligning skulle kunne skrives som:
(x0-a)(x-a) + (y0-b)(y-b) + (z0-c)(z-c)?
Altså for et plan i rummet gælder det at
skalarproduktet = 0, hvorfor
PoP*n=0 -> a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0).
Jeg ved at normalvektoren i dette tilfælde har koordinaterne n=(x0-a, y0-b, z0-c).
Men i bogen står der at tangentens ligning skulle kunne skrives som:
(x0-a)(x-a) + (y0-b)(y-b) + (z0-c)(z-c)?
Svar #1
16. juni 2008 af ac.flem (Slettet)
Aha! De må have skrevet det forkert for det står på måden jeg ville have det til senere i kapitlet.. Fint fint..
Skriv et svar til: Tangentplan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
