Kemi

ophedning af natron

16. juni 2008 af peter234 (Slettet)
hej an af overskrifterne til mine eksamensspørgsmål hedder "Molekyler og salte og øvelsen omdannelse af natriumhydrogencarbonat ved ophedning"

nogen der har foslag til hvad jeg skal komme ind på?

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juni 2008 af klotte (Slettet)

Er det ikke et gammelt hævemiddel til bagværk ? afgiver gasser ved ophednin Søg på google under natron og bagværk ?

Brugbart svar (2)

Svar #2
17. juni 2008 af mathon

2HCO3^(-) --> CO2 + H2O + CO3^(2-)

Svar #3
17. juni 2008 af peter234 (Slettet)

jeg har nogenlunde styr på selve øvelsen men hvad skal man komme ind på under molekyler og salte for det skal jo have relation til øvelsen?

Brugbart svar (2)

Svar #4
17. juni 2008 af mathon

...til hurtigbagning,
hvor man ikke ønsker den tidkrævende dejhævningsproces ved hjælp af gær, INDEN dejen sættes i ovnen,
benyttes bagepulver,
hvor dejen hæver i ovnen.



HCO3^(-) er et amfotert stof
dvs. et stof som både er en syre og en svag base

det ene molekyle fraspalter en proton - optræder som syre
det andet molekyle optager en proton - optræder som base

I: HCO3^(-) + HCO3^(-) --> H2CO3 + CO3^(2-)

H2CO3 har aldrig kunnet isoleres, men forefindes som CO2 + H2O,
hvorfor
I: rettelig skrives

HCO3^(-) + HCO3^(-) --> CO2 + H2O + CO3^(2-)
og reduceret

2HCO3^(-) --> CO2 + H2O + CO3^(2-)

Skriv et svar til: ophedning af natron

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.