Matematik
Mdt Mat eksponentielle...
17. juni 2008 af
Qusados (Slettet)
Et af mine eksamensspørgsmål, i matB:
(hvor de første spørgsmål handlede om lineære funktioner, og at give bevis for a)
3. Giv eksempel på andre vækstformer, og deres egenskaber.
- Hvad menes der lige helt præcis med egenskaber?
På forhånd tak...
(hvor de første spørgsmål handlede om lineære funktioner, og at give bevis for a)
3. Giv eksempel på andre vækstformer, og deres egenskaber.
- Hvad menes der lige helt præcis med egenskaber?
På forhånd tak...
Svar #1
17. juni 2008 af Qusados (Slettet)
Jeg har forklaret lidt om eksponentielle funktioner, om formlen og a og b osv.
Man kan bruge en eksponentiel funktion til at beskrive en opsparing i banken:
12.600 kr. bliver indsat i banken (begyndelsesbeløb, kaldt Ko eller i denne sammenhæng: b)
Renten er 3,4 % - fremskrivningsfaktoren er så derfor: 1+0,0034 = 1,034
Disse to tal sætter vi ind i den eksponentielle regneforskrift, som ser således ud:
y=b·a^x ? y=12.600·?1,034?^x
Ved ovenstående formel kan man udregne/aflæse (hvis man har indtegnet det på en graf), hvad ens beløb vil være efter x antal år. Nøjagtig på samme måde som hvis man bruger fremskrivningsformlen i rentesregning, eller hvis man bruger kapitalfremskrivningen. Men hvis man udregner det i den eksponentielle formel, kan man indtegne det bedre i en graf.
Man kan bruge en eksponentiel funktion til at beskrive en opsparing i banken:
12.600 kr. bliver indsat i banken (begyndelsesbeløb, kaldt Ko eller i denne sammenhæng: b)
Renten er 3,4 % - fremskrivningsfaktoren er så derfor: 1+0,0034 = 1,034
Disse to tal sætter vi ind i den eksponentielle regneforskrift, som ser således ud:
y=b·a^x ? y=12.600·?1,034?^x
Ved ovenstående formel kan man udregne/aflæse (hvis man har indtegnet det på en graf), hvad ens beløb vil være efter x antal år. Nøjagtig på samme måde som hvis man bruger fremskrivningsformlen i rentesregning, eller hvis man bruger kapitalfremskrivningen. Men hvis man udregner det i den eksponentielle formel, kan man indtegne det bedre i en graf.
Skriv et svar til: Mdt Mat eksponentielle...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
