Matematik

Vektor regning

25. september 2004 af Damon (Slettet)
Jeg har længden af vektor a, længden af veltor b, vinklen mellem vektorene og skalarproduktet - hvordan finder jeg længden af vektor 2a+b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Skriv en masse ligninger op.

Du kan jo antage at a = [[m][n]]
og b = [[o][p]].

Forhåbentlig får du 4 ligninger med 4 ubekendte.

Svar #2
25. september 2004 af Damon (Slettet)

...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2004 af sigmund (Slettet)

Til Damon.
Du kan bruge cos.-rel. c^2=(2a)^2+b^2-2*(2a)*b*cos(C), hvor c er længden af vektoren 2a+b og C er vinklen mellem vektorerne 2a og b. Længden af vektoren 2a er blot 2 gange længden af vektor a og b er den samme.

Svar #4
26. september 2004 af Damon (Slettet)

Tak, men er C ikke vinklen 180 - vinklen mellem vektorene?

Svar #5
26. september 2004 af Damon (Slettet)

Havde glemt at skrive at den angivne vinkel mellem vektor a og b er den spidse vinkel mellem dem. Er C så ikke 180 - den spidse vinkel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2004 af sigmund (Slettet)

Nej, C er den spidse vinkel mellem vektor a og vektor b.

Svar #7
27. september 2004 af Damon (Slettet)

Tak jeg fandt ud af det.

Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.