Matematik
a og b i en eksponentiel funktion
18. juni 2008 af
Small311 (Slettet)
Hvad er a og b's betydning i en eksponentiel funktion?
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Svar #1
18. juni 2008 af Small311 (Slettet)
Er a ikke hældningskoefficenten og b skæring på y-aksen?
(glemte lige at skrive mit forslag øverst)
(glemte lige at skrive mit forslag øverst)
Svar #2
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Vi betragter den eksponentielle udvikling: %20=%20b%20\cdot%20a^x$)
Ved x = 0 fås%20=%20b%20\cdot%20a^0%20=%20b$)
Grafen for den eksponentielle funktion går altså igennem punktet
$)
Konstanten a (a>0) er en udviklingsfaktor (fremskrivningsfaktor), idet
%20=%20f(x)%20\cdot%20a$)
For a>1 er f eksponentielt voksende, for 0<a<1 er f eksponentielt aftagende og for a=1 er f konstant.
Ved x = 0 fås
Grafen for den eksponentielle funktion går altså igennem punktet
Konstanten a (a>0) er en udviklingsfaktor (fremskrivningsfaktor), idet
For a>1 er f eksponentielt voksende, for 0<a<1 er f eksponentielt aftagende og for a=1 er f konstant.
Svar #4
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
#3.
Tallet a viser hvor hurtigt grafen for funktionen vokser; jo højere værdi a antager, desto "stejlere" udvikling. Tallet b er den højde hvor grafen for funktionen skærer y-aksen. Skæringspunktet med y-aksen er altså i koordinatsættet (0,b).
Tallet a viser hvor hurtigt grafen for funktionen vokser; jo højere værdi a antager, desto "stejlere" udvikling. Tallet b er den højde hvor grafen for funktionen skærer y-aksen. Skæringspunktet med y-aksen er altså i koordinatsættet (0,b).
Skriv et svar til: a og b i en eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
