Kemi

Kobbersulfat

18. juni 2008 af Helena7 (Slettet)
Ved elektrolyse af kobbersulfat (CuSO4) så er anodereaktionen:

2 H2O (l) --> O2 + 4e- + 4H+

Jeg forstår det simpelthen ikke. Burde SO4- ikke indgå i den reaktion? pluspolen må jo tiltrække den negative ion.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2008 af mathon

...det er en almindelig erfaring,
at S (med OT = +6) i SO4^(2-)
ikke reduceres ved elektrolyse

Svar #2
18. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

Kan du forklare mig hvad der sker ved elektrolysen?

Afgiver et vandmolekyler 2 elektroner?

Og optager kobber 4 elektroner?

Svar #3
18. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

#1: Mener du ikke, at SO4^(2-) ikke OXIDERES?

Sker der ikke en oxidation ved anoden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af mathon

S i SO4^(2-) kan ikke oxideres, da det befinder sig i sit højst mulige OT = +6 (= hovedgruppenummeret)

"burde SO4^(2-) ikke indgå i den reaktion?" - erfaringsmæssigt sker det ikke; derimod
sker, som du skriver, en vandsønderdeling ved

anoden:
2H2O(l) --> O2(g) + 4H^(+) + 4e^(-)

Skriv et svar til: Kobbersulfat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.