Matematik
potensfunktion 1,b
18. juni 2008 af
Labrelulle (Slettet)
jeg har fundet ud af at da x og b aldrig er 0 skærer grafen aldrig x eller y-aksen, men der er noget om at den altid rammer (1,b) - er der nogle der vil uddybe , måske forklare hvorfor ? :)
Svar #1
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Vi har potensudviklingen: = b \cdot x^a$)
For x=1 fås = b \cdot 1^a = b$)
hvorved grafen for f går igennem punktet (1,b).
hvorved grafen for f går igennem punktet (1,b).
Svar #2
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Ja, det gælder altid at b E R\\{0}. For vilkårlige a er funktionen kun defineret for x>0. For a>0 dog også for x=0 og for a hel og positiv er f tillige defineret for alle x.
Skriv et svar til: potensfunktion 1,b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
