Kemi
titrering;/
19. juni 2008 af
YodawgYowwwwwww (Slettet)
hey allesammen.. er igang med at forberede mig til kemi og er kommet godt ind på alle emnerne indtil jeg er stødt på.. syrebase titrering:/// .. det ser ud som om hele ideen med syrebase titrering er at hvis man har en syge med ukendt koncentration/mol så titre man en anden base for at finde disse.. (og basen må vel være tilfældig?).. jeg forstår bare ikke.. når ækvivalenspunktet er nået, betyder det så at basens antal mol er det samme som den ukendte syres mol?.. og hvad med basens koncentration og volume er de også de samme?.. altså hvis de er.. så .. ja jeg prøver at finde en logisk måde at se hvordan det kan være de er det men går ikke så godt.. er der ikk en der kan komme med en rigtig go' forklaring :)
på forhånd tak.
på forhånd tak.
Svar #1
19. juni 2008 af mathon
V_syre*c_syre = f*V_base*c_base
hvor
f er reaktionsmængdeforholdet
du skal således- foruden f - kende 3 af de resterende 4 størrelser
for
at kunne
beregne
den ukendte 4.
hvor
f er reaktionsmængdeforholdet
du skal således- foruden f - kende 3 af de resterende 4 størrelser
for
at kunne
beregne
den ukendte 4.
Svar #2
19. juni 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)
okay, så altså ved ækvivalenspunktet har den ukendte syre samme volume og samme koncentration som basen?.. og også samme mol så?..
så hvis du har en HCl og en base NaOH der har koncentration 10M og HCL er ukendt.. så titre du NaOH og ved f.eks. 25 ml er pH blevet 7.
Så udregner du da du kender volume og koncentration stofmængden af basen?.. og den stofmængde af basen er så = stofmængde af syren..
tror du ikke du ku være rar at prøve at løse den opgave jeg lige skrev der^^ men gør det med formler også indsæt tallene.. altså så jeg kan se din tankegang, vil virkelig gerne forstå det her:)
så hvis du har en HCl og en base NaOH der har koncentration 10M og HCL er ukendt.. så titre du NaOH og ved f.eks. 25 ml er pH blevet 7.
Så udregner du da du kender volume og koncentration stofmængden af basen?.. og den stofmængde af basen er så = stofmængde af syren..
tror du ikke du ku være rar at prøve at løse den opgave jeg lige skrev der^^ men gør det med formler også indsæt tallene.. altså så jeg kan se din tankegang, vil virkelig gerne forstå det her:)
Skriv et svar til: titrering;/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
